27 Ekim 2021 Çarşamba

Selimiye Hamamı ve Selimiye Nevmekan

 


Selimiye Hamamı, Üsküdar’ın pek keşfedilmemiş bir yandan tarihi dokusuyla sizi büyüleyen diğer yandan da tarihi dokusuyla bütünlük kazanmış açık ve kapalı alanı bulunan tesisi içerisinde barındırıyor.

Selimiye Hamamı, Sultan 3.Selim zamanında yaptırılıyor. Nizam-ı Cedid Ordusu askerlerinin temizlik ihtiyaclarının karşılanması için yaplmış olan hamam, Selimiye Kışlası ile birlikte inşa edilmiş ve yalnızca askerlere hizmet vermiştir.


Külliye olarak yapılan bu yapının içerisinde yapıldığı dönemde hamamdan başka mektep, mescit, çeşme, mumhane, dokuma atölyeleri, fırın ve dükkanlar yer almaktaymış. Yapının tam karşısında yer alan Selimiye Camiisi 1805 yılında ibadete açılmış ve yapımında Osmanlı barok stili kullanımıştır.



Selimiye Camii manzarası gündüz ve akşam vakitlerinde apayrı güzellikteydi.


Hamamın içerisini ücretsiz bir şekilde gezebiliyorsunuz. Nevmekan’ın diğer şubelerine göre bu şubesi daha az kalabalık ve henüz keşfedilmemiş. Mekanın içerisinde kütüphane de mevcut.


8 yorum:

  1. Güzel bir bilgi. Selimiye kışla ve civar bölgeyi seviyorum. hamamı kaçırmışım :) Fotoğraflar ve bilgi için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Fotoğrafların hepsi birbirinden hoş :)

    YanıtlaSil
  3. Bilgilendirme için teşekkürler. İstanbul'da henüz az keşfedilmemiş yerler bulmak gerçekten çok zor ve faydalı bir yazı oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      Rica ederim.
      İstanbul'da az keşfedilmemiş yerler bulmak dediğiniz gibi zorlaştı.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER