4 Ekim 2021 Pazartesi

Boyalı Peçe

 


"Bir karakteri tek başına düşünemezsiniz; onu ancak bir olayın içinde, bir şey yaparken düşünebilirsiniz."

"Konuşmamıştı çünkü söyleyecek bir şeyi yoktu. Ama söyleyecek bir şeyi olmayan herkes susarsa, insanoğlu kısa sürede konuşma yeteneğini yitirir diye düşündü Kitty gülümseyerek."


Boyalı Peçe, W. Somerset Maugham.

1920’li yıllarda geçen roman kadın karakter Kitty’nin ruhani uyanışının hikayesini konu alıyor. Kitty Londra’da ailesiyle yaşayan evlenme çağına gelmiş genç bir kadındır. Kitty’nin annesi, hırsları olan bir kişiliğe sahiptir. Kızı Kitty’nin sosyal statüsü yüksek bir adamla evlilik yapmasını çok istemektedir. 

Yaşı ilerlemekte olan Kitty, karşısına çıkan talipleri arasından Hong Kong’da bakteriyolog olarak görev yapan Walter’la evlenir. Ani ve acele karar vermesi Kitty’nin sevmediği bir erkekle sosyal statüsünü yükseltmek için mecburi bir evlilik gerçekleştirmesine sebep olur.

Evlilikleri sürerken Walter, Kitty’nin ihaneti ile sarsılır. Bunun üzerine görev yerini Hong Kong’a gitmekle değiştirir. Ancak bu sefer Hong Kong’a Kitty’i de götürmeyi planlar. Hong Kong’da gidecekleri yerde insanlar kolera ile mücadele etmektedirler. Kitty, kendisini bekleyen bu bilinmedik süreçte yine kendi zaaflarıyla ve benliğiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

5 yorum:

 

BİRPEMBESEVER