26 Ekim 2021 Salı

Ülke Temalı İlk Çizimim

 




Sevgili okur,

Birkaç ay evvel Ukrayna’nın Lviv şehrine küçük bir gezi düzenlemiştim. Gerçekleştirmiş olduğum dört günlük gezide birbirinden güzel yerler gezerek anılarıma yenilerini eklemiş oldum. Yeni yerler gezmek keşfetmek, gezerken tarihin içerisinde kaybolmak tarifi imkansız bir duygu. 

Bir şeyler çizip resmetmeye başladığımdan bu yana farklı şeyler denemeyi amaçladım. Bugün seninle paylaşmak istediğim bu çalışma da Lviv’de geçirdiğim dört günlük zamandan kesitleri içeriyor.Potocki Saray’ında yer alan sanat müzesi, Ivan Franko Parkı’ndaki yemyeşil ağaçlarla döşenmiş kıvrımlı uzun yol... 

Çizimi yaparken önce kara kalemle orijinal resimlere bakıp kaba taslak bir şeyler çizdim. Çizim yaptığım kağıdım da 300 gr sulu boya kağıdı. Daha sonra renkli marker kalemlerle renklendirdim. Elimde olmayan renkleri de taş sulu boyaları kullanarak renklendirme işlemini tamamladım. Son olarak da siyah micron kalemlerle çizimlerimin kenarlarını belirginleştirdim.

Bu çalışmayı yaparken çok keyif aldım. Çizimleri ve renklendirmeyi devam ettirirken Lviv’de geçirdiğim güzel gezi zihnimde canlandı. Fotoğraf çekmenin yanı sıra anı biriktirmenin bir başka yönü de çizim yapmak olabilir. Öyleyse çektiğimiz fotoğrafları çizimlere dökelim. 

3 yorum:

  1. ne güzeeel, senin gezi de aklımda zaten, giderim işallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      İki günde gezilecek bir şehir, her yer birbirine çok yakındı bu da avantaj sağladı bize. İnşallah gidersin sen de. ^-^

      Sil
  2. İlkay,
    Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER