1 Kasım 2021 Pazartesi

Kasımın İlk Günü

 


Sevgili okur,

Bugün çiseleyen yağmurlu bir güne uyandım. Hava öyle güzeldi ki. Sonbaharı doya doya kucaklayacağımız yepyeni bir ay.

Bugünkü halletmem gereken işlerden biri de postaneye gidip Malezyalı mektup arkadaşım için hazırladığım küçük paketi göndermekti. Güne her ne kadar neşeli ve enerjik başlasam da postaneye vardığımda çoğu Ptt çalışanının nazik olmayan suratsız davranışlarından birine maruz kalıyorum. Gönderi ücretim hesaplanırken 600 gr gelen paketime söylenen 234 lira şaşırmama sebep oldu. Fiyatın neden çok yüksek olduğunu sorduğumda iki hafta önce zam yapıldığını belirtti. Bu orantısız zam oranına sinirlendim ve paketimi gönderemeden postaneden çıktım.

Bir diğer işimi halletmek için yola koyulduğumda diğer yandan yapılan zam ile ilgili internette araştırmalar yaptım. Yurt dışı gönderilerinde artık Türk lirasının kullanılmayacağını ve sdr adı verilen kura göre artış gösteren uluslararası bir para biriminin kullanılacağını öğrendim. Orantısız zam yetmezmiş gibi bir de fahiş fiyatlar mektup arkadaşlığı hobimi bir süre askıya alacağa benziyor.

Çünkü kartpostal ve mektup gibi gönderi ücretlerinin sabit fiyatları kaldırılımış. Yerine her ülkeye göre değişen günden güne kura göre artış gösteren fiyatlar gönderi ücretini belirliyor. Önceden Ptt dışında uygun bir alternatif olmadığı için şu an kartpostal ve mektuplarımı nasıl göndereceğimi bilmiyorum. Umarım bu problem bir an önce gündemde olur ve fahiş fiyatlar ortadan kalkar. 

5 yorum:

  1. Bu konuda o kadar haklısınız ki yurt içinde bile herhangi bir kargo gönderirken hediyemden daha pahalı kargo ücretiyle karşılaşıyorum :( Artık sadece kargo mu hediye etsem diye düşünmeye bile başladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komet,
      Yorumunuza tebessüm ettim. :)
      Kargo ücretleri tıpkı diğer şeyler gibi birden artış gösterdi. Bir daha da eski fiyatlarla gönderi yapabileceğimizi pek düşünmüyorum.

      Sil
  2. aaaa, ekonomi bu kadar kötüye gitti yani, tüh yaa.

    YanıtlaSil
  3. İlkay,
    Kartpostallşmak, mektuplaşmak zaten unutulmaya yüz tutmuştu. Fahiş fiyatlarla artık tarihe gömülecek.
    Evet çiçekler çok güzeldi. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER