21 Kasım 2021 Pazar

Fashion People | Marker Kalemlerle Çizim

 



Hobi ve sanat malzemelerinin satıldığı kırtasiyeye ne zaman gitsem kendimi marker kalemlerin arasında buluyorum. Şu sıralar yapmış olduğum çizimlerimi çoğunlukla marker kalemlerle renklendiriyorum. Elimde olmayan renkler konusunda da sulu boyamdan destek alıyorum.

Paylaşmış olduğum resmin tasarımı çizimlerini beğenerek takip ettiğim Japon bir illüstrasyoncuya ait. Onun çizimlerinden bakarak çizdiğim bu çalışmayı da önce kurşun kalemle sulu boya kağıtlarından oluşan defterime bastırmadan kabataslak çizdim. Ardından micron sakura 01 ve 04 numaralı kalemlerle çizimlerin kenarlarını belirginleştirdim.

Sonrasında marker kalemlerimle çizimleri dilediğim gibi renklendirdim. Marker kalemlerle renklendirme yapmak en az sulu boya ile çalışma yapmak kadar zevkli ve keyifli. 

Marker kalemlerle çalışırken kağıt yapısının biraz kalın olması gerekiyor. Sulu boya kağıtları bu konuda benim işimi görüyor. Bu çalışmayı yaparken kullanmış olduğum defter 250 gr'lık sulu boya kağıtlarından oluşuyor. Çalışmayı yaparken boyayacağınız kağıdın altına müsvedde bir kağıt koyarsanız arka sayfaya renk geçmediğinden daha emin olabilirsiniz.

Çalışmayı tamamladığımda ortaya çıkan sonuç beni çok mutlu etti. 


3 yorum:

  1. senin marker kalem yazı fotoların nedeniyle ben de marker meraklısı oldum, çizmeye de başlarım artık bir gün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Marker kalemlerle boyama yapmak çok güzel. Merakla bekliyor olacağım çizimlerini. *-*

      Sil
  2. İlkay,
    Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER