9 Kasım 2021 Salı

Dark Shadows

 


''Erich Segal'in harika romanı 'Aşk Hikayesinden' bir cümle hatırlıyorum. Aşk, asla ''özür dilerim'' demek zorunda kalmamak anlamına gelir.''

Karanlık Gölgeler, ABD 2012.

1960'lı yılların gotik-gerilim dizisinden uyarlanan dizide ana karakter Barnabas Collins'tir. Barnabas Collins, muhteşem bir hayat sürerken yaşadığı kasabada gelenekselleşmiş aile işi olan balıkçılık ile uğraşır. Bir balık fabrikasını işleten Barnabas kasabada ona aşık olan takıntılı bir cadı tarafından lanetlenerek bir vampire dönüştürülür. Cadı bunula yetinmeyip Barnabas'ı bir tabuta koyarak onu 200 yıl kadar toprağın altında kalamaya mahkum bırakır.

1972 yılında kasabada şiddetli bir fırtına kopar. Barnabas'ın içinde olduğu tabut da böylelikle yeryüzüne çıkar. Barnabas özgürlüğüne kavuşmanın sevincini yaşar. Eskiden yaşadığı malikaneye geri döner ve evinde artık başka insanların yaşadığını fark eder. Evde yaşayan yeni aile de Barnabas'ın kuşağından gelen akrabalarıdır. Barnabas yeni ailesiyle yaşamaya uyum sağlarken diğer yandan da onu lanetleyen cadıdan intikam almanın planlarını kurmaktadır.

Fantastik-gizem türdeki filmin yönetmen koltuğunda Tim Burton yer alıyor.  Barnabas Collins karakterine de Johnny Depp hayat veriyor. Filmin karanlık havası ve oyuncuların başarılı performansı filmi harikulade kılıyor.

6 yorum:

  1. Johnny Deep ile harikalığın birbiriyle bütünleşmiş durumda olduğunu kabul ediyoruz artık :D Makas Eller filmindeki karakterine benzettim biraz görüntü olarak. İzlemediğim bir filmiydi tavsiye için teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komet,
      Kesinlikle! Johnny Depp hangi role bürünse hakkını fazlasıyla izleyiciye veriyor.
      Makas Eller karakterine benziyor. Benim de ilk o aklıma gelmişti. :)

      Sil
  2. Johnny Deep kesinlikle çok sevdiğim bir oyuncudur. filmin afişi çok ilgimi çekti bakacağım. Yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. deeptone,
      Harika bir filmdi. Ben biraz geç kalmışım izlemek için. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER