21 Eylül 2021 Salı

The Grotesque Mansion

 


The Grotesque Mansion, Güney Kore 2021.

Korku webtoon yazarı olan Ji Woo adındaki genç adam, okurlara sunmuş olduğu son webtoonundan yeterli rağbet göremeyince şehirde adını ürkütücü olaylarla duyurmuş olan bir mansiyona gidip o yerle ilgili kendisine içerik üretecek fikirler elde etmeye karar verir.

The Grotesque mansiyonunun görüntüsü gibi orada yaşayan insanların da birbirinden gizemli ve ürkütücü hayatları vardır. Bu mansiyonda kalanlar bazı gizemli olaylara şahit oluyorlardır. Tüm bu yaşananları büyük bir merakla öğrenmek isteyen genç yazar yanına almış olduğu ses kayıt cihazından mansiyon görevlisinin anlatımıyla kayıt altına alacaktır.

Bazı dairelerde yaşanan olayları dinleyen Ji Woo, stüdyosuna geri döner ve yeni bir webtoon yapımına başlar. Bulmuş olduğu yeni hikayeler beklentisini karşılar ve daha çok hikaye i,in mansiyon görevlisinin tekrar kapısını çalar. 

Filmde dört tane daire numarasına yer veriliyor. Her dairenin kendine özgü bir hikayesi var. Bu daireleri paylaşan ve mansiyonda yaşayan insanların ortak yönleri ise dairelerinde bazı paranormal olaylara tanık olmalarıdır. Kimilerine göre bu mansiyondaki korkunç olayların yaşanma sebebi bir lanet. Kimilerine göreyse geçmiş yıllarda çıkan bir yangında yetişkinlerin kaçması ve ardında tüm çocukları bu yangına terk etmiş olmaları. Ji woo araştırmaları sırasında kendisini bu korkutucu mansiyonun gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kalmış olarak bulacaktır.

2 yorum:

  1. Ayy tam benlik görünüyor konusu, bir de sevdiğim oyuncular varsa değmeyin keyfime :)) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER