23 Eylül 2021 Perşembe

Midnight

 


Midnight, Güney Kore 2021.

Do Shik, gece yarısı ortaya çıkan bir seri katildir. Yalnız gördüğü kadınları ve adamları takip eder ve onları acımasızca öldürür. 

Kyeong Mi, işitme engeli olan genç bir kadındır. Genç kadın çağrı merkezinde kendisi gibi işitme engeli olan müşterilere çevrimiçi uygulamadan işaret dile ile iletişime geçebildiği bir iş yerinde çalışmaktadır.

İş çıkışı iş arkadaşlarıyla akşam yemeğine katılan genç kadın eve dönmek üzere yola çıkar. Genç kadının annesinin de kendisi gibi işitme engeli vardır. Annesi ile buluşmak için sözleşen Kyeong Mi, annesini almak üzere yola koyulur.

Anne de iş yerinden çıkar ve gecenin karanlığında yolda yürümeye başlar. Bu sırada seri katil Do Shik kadının yalnız olduğunu fark eder ve onu öldürmek için takip etmeye başlar. Tam harekete geçeceği sırada yoldan geçmekte olan başka bir genç kız Do Shik’in tüm planlarını alt üst eder. Buna sinirlenen seri katil hedefini değiştirir ve genç kızı takip etmeye başlar.

Genç kızı yakalar ve onu yaralar. Yaralı halde yardım bekleyen genç kız, annesini beklemekte olan Kyeong Mi’nin dikkatini çeker. Ve böylelikle seri katille ilk karşılaşması da bu olayla gerçekleşir.

Bundan sonrasında işler Kyeong Mi ve annesi için zorlaşmaya başlayacaktır. Çünkü polise ihbarda bulunurlar ve bunu öğrenecek olan katil de anne kızın peşine düşecektir.

Korku, dram, gerilim türündeki film akıcı bir konuya sahip. Oyunculukların performasları da ekrana başarıyla yansıtılmıştı.

2 yorum:

  1. Dediğiniz gibi akıcı bir konuya sahip bir film. Ben çok sevdim. Anneyle kızın insanlara dertlerini anlatamayislarina çok üzülmüştüm :(

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER