15 Eylül 2021 Çarşamba

DPR

 


"Bak Mathilda, insanlar için gözlerini feda etsen, zaten kördü derler."

Leon filminden bir alıntı. 

Filmi oyunculardan dolayı izleyip çok beğenmiştim. Olumlu olduğu kadar olumsuz eleştirilere de maruz kalan filmde karakterlerin bazı replikleri yaşam mottosu niteliğinde. Yazımın en başında paylaşmış olduğum bu alıntı da onlardan biri.

Tıpkı filmler gibi yaşadığımız hayatlar da çevremizdeki gözler tarafından olumlu ve olumsuz eleştirilere maruz kalabiliyor. Olumlu veya olumsuz eleştirileri duyup duymamak çoğunlukla kendi elimizde. İnsanlara istediğimde hayır diyebilmeyi öğrendiğimden beri daha mutluyum. Sosyal hayatım dışında yer alan çevreme sınırları olan bir çizgi çektiğim için de. 

Balkondaki bitkilerimi güneş gören pencerelerimin önüne tekrar yerleştirdim. Ağustos ayından beri kavurucu ve yakıcı güneş onlara pek iyi gelmiyordu. Sonbaharın gelmesiyle onları tekrar güneşle buluşturdum. Mart syında almış olduğum sukulentim görmüş olduğun gibi büyümeye devam ediyor. Birkaç güneş yanığı olan bitkilerim bu yazı çok şükür atlattı. 

Boş kaldığım anlarda iş yerimde bol bol okuyorum. Kitaplarla bu yıl aram çok iyi. En yakın zamanda kütüphane ziyareti yapmak istiyorum. Bugün kitap raflarında dolaşıp kitap seçmeyi çok özlediğimi fark ettim. 

Son zamanlarda keşfettiğim bir grubun şarkıları beni büyülemeye ve kendi çemberine çekmeye devam ediyor. Şarkıları kadar müzik videoları da çok üretken ve kendine özgü. İnsanların düşünce ve duygularından şarkı sözleri yazıp bunu farklı notalarla insanlara sunuyor olabilmesi en güzel şeylerden biri olabilir. Günün akşamına o şarkılardan birini bırakıyorum, keyifli dinlemeler.




2 yorum:

 

BİRPEMBESEVER