25 Eylül 2021 Cumartesi

Squid Game

 


Squid Game, Güney Kore 2021.

Bu yılın en çok konuşulacak Kore dizilerinden biri. Dizinin adı Güney Kore’ye özgü geleneksel bir çocuk oyunundan almaktadır.

Seong Gi Hun, eşinden boşanmış annesiyle yaşayan bir adamdır. Evliliklerinden bir tane de kızları olan adam aynı zamanda maddi zorluklar da çekmektedir. Bir gün metroda beklerken yanına takım elbiseli biri yaklaşır. Bu takım elbiseli adam ona bir oyun oynayacaklarını, Seong Gi Hun her oyunu kazandığında ona para vereceğini ancak kaybederse ondan ödeme alacağını söyler. Parası olmayan Seong Gi bu teklifi ilk başta reddeder fakat maddi açıdan zorluk çektiği için kabul etmek zorunda kalır.

Bu oyundan sonra adam ona daha çok para kazanabileceğini ve tek yapması gerekenin yalnızca 6 oyuna katılması olduğunu belirtir. Seong Gi’ye bir kart verir ve oradan uzaklaşır. Aradan günler geçer ve Seong Gi oyunlara katılacağını belirtir. Yarışmaya onun gibi katılan yüzlerce insan vardır. 456 kişi 40 milyon dolarlık ödülü almak amacıyla oyunlara katılmıştır.

6 tane çocuk oyunu oynanacaktır. Çocuk oyunları kulağa başlarda çok kolay gibi gelse de yarışmacılar için ürkütücü bir hal alacaktır. Çünkü bu oyunlarda aynı zamanda hayatta kalma mücadelesi de vereceklerdir. Elenen her yarışmacı göz kırpmadan öldürülmektedir. Bu korkunç oyunlarda insanların açgözlülüğüne, acımasızlıklarına ve sahtekarlıklarına şahit oluyoruz. 

Dizi toplam 9 bölümden oluşuyor. İlk sezonuyla çok fazla ilgi ve beğeni toplamış durumda. Final bölümüyle de ikinci sezona ışık yakılmış gibi duruyor.


2 yorum:

 

BİRPEMBESEVER