1 Eylül 2021 Çarşamba

Bir Eylül Biterken

 




“Her mutluluğun bir de ters yüzü var, yaşamı bile ölümle öldürüyoruz.“

Okuyor olduğum bir kitaptan alıntı.

Sevgili okur, yaşadığımız bu zaman diliminde insanın her zaman en yakınında olabilecek dostu kitapları. Okuma kitaplarımı çok seviyorum. Yapacağım uzun ya da kısa yolculuklarda, iş yerimde, başucumda hep kitap bulundururum. Eğer kitapsız dışarı çıkmışsam onun eksikliğini de muhakkak hissederim.

Kitaplardan uzak yaşamayı düşünemiyorum. Kitapların içinde büyüyen bir çocukluk geçirdiğim için de çok şanslı buluyorum kendimi. İçimdeki kitap sevgisini de çevremdeki tüm çocuklara elimden geldiğince aşılamaya gayret ediyorum.

Bugün yeni bir ayın ilk günüydü. Zamanın durgun ve ağır ilerlediği anlar da oluyor elbette lakin günler çoğunlukla benim için çok hızlı geçiyor. Sonbahara her ne kadar giriş yapmış olsak da sıcak havalar varlığını hissettiriyor. Sıcaklara benim gibi bitkilerim de pek dayanamıyor. Bitkilerimi yerleştirmek için balkona duvara monte olacak şekilde ufak bir köşe yaptırdık. Ağustos sıcaklarıyla birlikte bitkilerimde güneş yanıklarına da merhaba dedik. Durumlar böyle olunca direkt güneş ışığına maruz kalmamaları için balkondaki köşeye yerleştirdim. Onlar da bu yeni duruma adapte olma içerisindeler.

Bir eylül de bitiyor. 

Zaman yaşayanlar için yine kaldığı yerden devam ediyor.

3 yorum:

  1. İlkay,
    Kira Kiralina isimli kitaptan bir alıntı. :)
    Kitapsız bir hayat düşünemiyorum. Bana göre susuz kalmak gibi bir şey. :') Sonbahar da geldi nihayet. ^-^

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER