1 Şubat 2021 Pazartesi

Collectors

 




Collectors, Güney Kore 2020.
Lee Je Hoon yeraltı dünyasında adını duyurmuş olan seçkin bir mezar soyguncusudur. Yapmış olduğu dahice planlarla tarihi eserleri yüksek korunaklı müzelerden, mezarlardan çalarak satışını belli insanlara yapmaktadır. 

Bir gün bir mezardan Buda heykelini çalması istenir. Başarıyla sonuçlanan soygunun sonucunda Buda heykelinin sürpriz bir alıcısı daha plana dahil olur. Bu sürpriz kişi ise tarihi eser kaçakçılığı yaparak çok yüksek korunaklı bir mekanda kendi koleksiyonunu oluşturmaktadır. Bu kişinin yanında çalışan bir antika uzamanı olan Yoon adındaki kadın, Buda heykelinin alıcısı olarak Lee Je Hoon'un karşısına çıkar.

İkilinin bu görüşmelerinden sonra Lee Je Hoon'a yeni bir iş teklifinde bulunulur. Çok eski bir mezar soygunundaki duvar fresklerini çalması istenir. Bu zorlu soygunu gerçekleştirmeyi kabul eden genç adam kendini akıl almaz bir maceranın ve aksiyonun içerisinde bulur.

Macera, aksiyon, komedi türünde çerezlik filmlerden.


8 yorum:

  1. Ilginç bir konu afiş çok eğlenceli duruyor :))

    YanıtlaSil
  2. collectors ve deliver us from evil izlediim ikisi de güzeldii, deliver us from evil adında bir de amerikan korku filmi var rastlayınca onu da izledim, seversin sen de bu filmi deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Deliver Us From Evil, izlemiştimm. Amerikan filmi olana da bakayım sağol. *-*

      Sil

 

BİRPEMBESEVER