23 Kasım 2021 Salı

Pilates | Satranç | Trafik

 


Sevgili okur,

Yağmurlu bir akşamdan merhaba. Daha sağlıklı daha mutlu ve motive edici bir hayatımın olması için iki hafta önce pilatese başlamıştım. Dünkü dersimiz de gayet iyi geçti. Dünden geriye birazcık kas ağrıları eklenmiş olsa da. 

Bugün de kız kardeşimle satranç dersine katıldık. Satranç derslerinin bir kısmı teorik bir kısmı da uygulamalı. Teorik kısımların akılda kalıcılığı az olsa da uygulamaya geçip satranç taşlarıyla buluşunca öğrendiğimiz kavramları pekiştirmiş oluyoruz.

Eğitmenimiz bizleri satranç sınavlarına ve eğitmenliğine hazırlamayı düşünüyor. Satranç öğretilerine katıldığımda hedeflerim arasında böyle bir düşünce yoktu. Yalnızca oynadığım oyunu daha iyi ne kadar ilerletebilirim, bilerek ya da bilmeden yaptığım terimleri öğrenmeyi ve bilinçli bir şekilde uygulamayı amaçlamıştım. İlerleyen zamanda neler gerçekleşecek hep birlikte bekleyip göreceğiz inşallah sevgili okur.

Dersler güzel geçse de İstanbul trafiği ve üzerine eklenen yağmur; gitmemiz gereken yeri ve eve dönüş yolunu çile çekerek gidip gelmemize sebep oluyor. Her ne kadar yaşadığım şehri çok sevsem de iş çıkışına yakın ortaya çıkan trafik sorunu çekilmez bir hal alıyor. 

Günlük yaşantımıza ilave ettiğimiz aktiviteleri rutin haline getirmek insanı olumlu anlamda etkiliyor. Hayatımın bir köşesine pilatesi ve satrancı ekleyebildiğim için mutluyum. 

13 yorum:

  1. Ne güzel aktiviteler, satranç bilmiyorum ben ve spora karşı hep tembel davranıyorum malesef:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülten,
      Satrancı küçükken öğrenmiştim ben de. Spor da insanın hayatını düzene sokuyor bence. Bir aralar başlayıp başlayıp yarım bırakmışlığım vardı. İnşallah pilates konusunda istikrarı sağlayabilirim. :)

      Sil
  2. yani yoga mı olur plates mi olur bilmiyorum ama beynimi rahatlatacak bir takım aktivitelere başlamam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      Yoga da çok güzel aslında. Dilerim en yakın zamanda başlarsın sen de.

      Sil
  3. Öğrencilerine fazlası ile emek veren, yazılarındaki sıcaklığın okura keyif verdiği öğretmenimizin öğretmenler günü kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Bu güzel yorumunuz beni o kadar mutlu etti ki çok teşekkür ederim. Hiç tanımadığım birinden böylesi güzel sözler işitmek çok güzel bir duygu. :)

      Sil
  4. heey, satranç antrenörü ve ardından hakemi de olabilirsin, oldum ben ikisini deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Gerçekten mi, her alanda bir bilgi sahibisin. Bu yönüne hayranım ve seni tebrik ediyorum azminden dolayı. :)

      Sil
  5. Pilates, yazdığınız gibi mi yazılıyor acaba? Ve ne demek gerçekten çok merak ediyorum. Aklıma sadece "Nefes al... Evet, veeeer, uffff..." geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Özbek,
      Pilates diye yazılıyor. İnternetten ilk yazımı yazarken emin olamayıp bunu araştırmıştım. Evet bu sporda nefes çalışmaları çok önemli. Pilates hocamızın dediğine göre doğru nefes alıp verme işlemi kasların çalışmasını etkiliyormuş.

      Sil
  6. İlkay,
    Kesinlikle öyle, bu gibi aktiviteler insanın hayatını bir rutin haline getirmeye yardımcı oluyor.
    Çok teşekkür ederim Sevgili İlkay. :) Geleceğin öğretmenlerinden biri olarak senin de öğretmenler gününü kutluyorum. ^-^

    YanıtlaSil
  7. Merhaba hocam. Sizi kendi bloguma davet ediyorum:) kırmayıp gelirseniz çok sevinirim.
    Blog adresim : https://yusufaakman.blogspot.com

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER