10 Kasım 2021 Çarşamba

Hayatımızdaki Değişiklikler Üzerine

 


Hayatımızda gerçekleşen değişiklikler. Bizi biz yapan şeyler olmalı.

Değişikliklere hayatımızın her anında olmasa da belli aralıklarda ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Kendimize iyi gelen değişikliklerin gerçekleşmesi bize özgüven, motivasyon, ruhsal anlamda iyi hissetme gücü gibi olumlu geri dönüşler veriyor.

Yeni yaşımla birlikte hayatımda düzenli olarak yapabileceğim aktivitelere katılıyor olmak beni oldukça memnun etmekte. İki aydır gerçekleşen kitap ve dergi okuma etkinliklerine katılıp üzerine bunlarla ilgili gerçekleştirilen tahliller; hayatımda gerçekleştireceğim değişikliklerin ilk adımını atmamı sağladı.

Yapı olarak biraz utangaç biriyim. Böyle topluluklarda da hem utangaçlığımı yenmek adına hem de ortak konular üzerine konuşabileceğim insanlarla bir araya gelmek heyecan verici bir his.

Bununla birlikte düzenli olmak şartıyla spora başladım. İstikrarlı olmasam da ara ara spor yapıyordum fakat bir spor salonuna düzenli bir şekilde gidip spor yapmak başka oluyor. İnşallah bu  düzeni de bozmadan korurum.

Son olarak geçtiğimiz günlerde kız kardeşimin vesilesiyle bir satranç grubuna dahil oldum. Satrançla ilgili terimler, teknikler ve oyun adına öğrenebileceğimiz sekiz haftalık bir programdan oluşuyor. Satranç oynamayı çocukluğumdan beri seviyorum. Bu derslerle birlikte çocukluğumdan kalan bilgilerin üzerine güzel bilgiler eklemeyi umuyorum.

Uzun lafın kısası sevgili okur,

Hayat çok kısa. 

Kendimiz için bir şeyler yapmayı ertelemeden anın kıymetini bilmemiz çok ama çok önemli.

7 yorum:

  1. Selam donanımlı olmak yaşamla baş etmenin yollarından biri. Kendimize zaman ayırmak mutlu edecek işleri yapmak hem hayatımıza bakışı değiştiriyor hem de sorunlarla baş etmemizi. Yazınızda benzeyen yönlerimiz o kadar fazla ki beni mi anlatıyorsunuz demekten kendimi alamadım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parıldayan çiçek,
      Merhaba,
      Ortak duyguları bu yazı altında hissetmiş olmanız beni mutlu etti. :)

      Sil
  2. Satranç oynamayı ben de çok seviyorum. Gerçekten de haklısın. İnsan kendine bir şey kattıkça mutlu oluyor. Ve bunu yararını da yavaş yavaş görüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeli Kız,
      Satranca geri dönmek beni de çok sevindirdi. :)
      Evet, insanın kendisi için olumlu yönden geliştirecek şeyler yapması oldukça iyi.

      Sil
  3. İlkay,
    Evet, insanı iyi hissettiriyor. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER