17 Mayıs 2019 Cuma

ZAMAN YETMİYOR SANKİ






Her yaşın bir güzelliği var derler ya hani.. 20'li yaşlarımın en en hızlı geçen, zamanın bir türlü yetmediği yaşımdayım sanırım. Henüz 24'ümde olsam da hissettim bu. Özellikle son günlerde aklıma çok sık gelir. Acaba ben mi zamanı yeterince verimli kullanmıyorum yoksa ahir zamanın içinde olduğumuzdan mı zaman kavramı bu kadar çabuk geçiyor diye sorgular oldum kendimi..

Öğrenciyken hep bir an önce mezun olmayı kendi ayaklarım üzerinde durmayı isterdim. Mezun oldum. Mesleğimi severek yapsam da şimdilerde de özgürlüğümü ister oldum.
Kendi dünyam var benim. Ve bunu fark eden çok az insan olur çevremde. Her insanı hayatıma dahil etmeyi sevmem mesela. Bunu öğrenmiştim yine zamanla ve insanların yaşattıklarıyla. Bence her insanın kendi dünyası olmalı. 

Çocukken gece hava kapkaranlık olunca gökyüzüne bakar heyecan ve merak içerisinde kayan yıldız arardı gözlerim. Bunu birçok kez yapmıştım. Balkonda dakikalarca oturur sabırla kayan bir yıldız görmeyi umardım. Kimi zaman beklediğime de değerdi. Ve bu küçük mutluluk bir çocuk için hediye gibi olurdu.

Takvim yaprakları birer birer kopartılırken hayatımızdan, aslında yitip gidenin zaman değil de ömür olduğunu anlıyor insan..

22 yorum:

  1. Bende mezun oldum ama dediğiniz gibi hayat aslında 25 ten sonra başlıyor diyebilirim

    YanıtlaSil
  2. Mesleğimi severek yapsam da şimdilerde de özgürlüğümü ister oldum. Bu söz beni o kadar anlatıyor ki😄

    YanıtlaSil
  3. ömür geçse bile istediğin zaman harekete geçmek de senin elinde :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Son yazdığın söz çok anlamlı :) güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. amaniin bile oldun seeeen hihihiii :) kendine ait bir dünyan olduğu belli hıhım. arada o dinyaya kaçtığın. defterlerden biriktirdiğin anılardan da belli zateeen :) zamanı düşünmeeee aman yok zaman diye bişiiiii hihihi :) momo da vardı buuuu :) son yazdığım the secret da da vaar :) zamandan sıyrılmacaaaa :) zamansız olmaaaak :) sölemesi kolay tabisidekiii :)

    YanıtlaSil
  6. Zaman yetmiyor.Ama yillar su gibi alıp gidiyor

    YanıtlaSil
  7. Zaman bana da yetmiyor. Kendime ait dünya istediğimde çok küçüktüm. Şimdi büyüdüm ama dediğin gibi ömür geçiyor. Her an değerli ve iyi değerlendirmek gerek canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da bizlerin elinde.. İyi değerlendirenlerden olmak dileğiyle. :)

      Sil
  8. Hayat yeni başlamıyor, maraton bittiği için yeni fark ediyorsun sadece. Ve güzel bir hayat yaşamanı dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Zaman bence fazla koşturmalı hayatımız olduğundan yetmiyor. Yapma zorunlukuklarımız dışında çok fazla şey yapmak istiyoruz ve yetişemiyoruz bence bu yüzden. Ve her zaman yetmeyecek ve yıllar geçip gidecek.. Çok daa şaapmamak lazım ; tek yapabileceğimiz arada yavaşlamak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok doğru.. Yapmak istediklerimizi sığdıramıyoruz.. Bu da yoğun geçen hayatımızdan ötürü olsa gerek..

      Sil
  10. Sanki kendim yazmış gibi okudum bu satırlarını... Ben de kendimi açmam pek fazla kimseye. Sayılı insan bilir "gerçek ben"i...

    Küçükken ben de yıldızlara bakardım çok, ki hatta bakıyorum, gökyüzü çok ilgimi çeker. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle olmayı seviyorum ben. Ve böyle olanları görmek de güzel,sen gibi. :)
      Çünkü kimileri için tuhaf gelebiliyor, ben de o insanları anlamıyorum mesela. :')

      Sil

 

BİRPEMBESEVER