28 Temmuz 2021 Çarşamba

Ukrayna Gezisi | Lviv

 



1. Museum of Ethnography and Art Crafts 

(Lviv Etnografya ve El Sanatları Müzesi)

Şehrin tam göbeğinde yer alan tarihi bina 1890-1891 yılları arasında kuruluyor. Sadece Ukrayna’yı kapsamayan, aynı zamanda Orta Doğu Avrupa ülkeleri arasında en eski ve en büyük müze olma özelliğini taşıyor. Müzeye girişler ücretli. Girişte 60 uah ödüyorsunuz ve içeride resim ya da video çekmek isterseniz de ayrı ücretler ödemeniz gerekmekte.




2. Lviv Ulusal Akademik Opera, Bale ve Tiyatro Merkezi

1900'lü yıllarda inşa edilen binada dünyaca ünlü oyunlar, bale ve müzikal performanslar burada sergilenmekte. Mimari yapısında Rönesans ve barok stilleri göze çarpıyor. 


Sabahları ve akşamları oldukça işlek ve kalabalık olan Opera Binası Meydanı özellikle akşamları cıvıl cıvıl. Akşam olduğunda ışıklandırmalarla öne çıkarılan mimari yapının yakınında yer alan büyük meydandaher akşam çeşitli müzik etkinlikleri olmakta.

Opera Binası'nın resmi web sitesinden de içeride sergilenecek gösterileri takip edebilir, hoşunuza giden gösteriler için bilet alıp içeride izleyebilirsiniz.




3. Church of the Transfiguration 

Rynok Meydanı'nın yakınında yer alan klise. 1703-1731 yılları arasında inşa ediliyor. Klisenin dış mimarisi yapılırken Fransız klasisizmi tarzında olurken iç mimarisinde barok stilleri göze çarpıyor.

Klisenin içerisinden bir fotoğraf karesi.






4. Rynok Meydanı

13. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen meydan günün her vaktinde işlek. Pazar meydanı olarak da bilinen bu meydan tarihi dokusunu şehrin diğer yerlerinde olduğu gibi hiç kaybetmemiş. Etrafında yer alan diğer yapılar da meydanın kurulduğu yapıya uyumlu bir şekilde inşa edilmiş. Pazar meydanı insanlara açık olduğu gibi tramvaylara da açık bir düzene sahip. Bİstanbul'daki Taksim Meydanı gibi.
Rynok Meydanı'nda eskiden gotik mimari hakimken 16. yüzyılda çıkan bir yangında yenileme çalışmaları yapılıyor ve Rönesans stilleri tercih ediliyor. Ayrıca bu meydanda birden fazla hediyelik eşya dükkanları bulmanız da mümkün. 




5. Black House

Rynok Meydanı'ndan tramvay yolunu takip edip yukarıya doğru çıktığınızda sağ tarafınızda kalan Siyah Ev, Peter Krasovksy tarafından yaptırılıyor. Binanın içerisinde ise Lviv Tarih Müzesi bulunmakta.



📍Geçtiğimiz hafta bayram tatili olma sebebiyle yurtdışı gezisi düzenlemek istedik. Rotamızı da Ukrayna'nın Lviv şehrine doğru çevirdik. Lviv'de toplam 4 gün geçirdik. Gezdiğim yerleri ikiye bölerek blogumda paylaşmayı düşünüyorum. Ayrıca Lviv şehrine gitmeden önce istenilen belgeleri, kuralları ve edindiğim tecrübeleri yazacağım bir bilgilendirme yazısını da ayrı olarak burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Huzurlu ve mutlu günler!


5 yorum:

  1. Bilgilendirme yazısı özellikle pandemi sürecinde yurt dışına gitmek isteyenler için çok faydalı olacaktır. Kaleminize sağlık, güzel bir gezi yazısı olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      Teşekkür ederim, bugün de bir bilgilendirme yazısı paylaştım.

      Sil
  2. aaa ne güzel yaaa, saol, bak o bilgilendirme yazısını yaz bakalım, bayramda gittiniz çıkılabiliyor mu yaa yurtdışına şimdi rahat rahat, pcr testi mi istediler, annat hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Bayramda gittik, evet çıkılabiliyor. Ancak her ülkenin coronadan dolayı uyguladığı prosedür farklı. Bugün bir yazı paylaştım. :)

      Sil
  3. İlkay,
    Beğenmene sevindim, teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER