8 Mayıs 2019 Çarşamba

PRENSES MONONOKE



Prenses Mononoke


Prenses Mononoke, 1997 Japonya. 
Hayao Miyazaki'nin filmlerinden biri.

Ashitaka adından bir genç yaşadığı köyünde huzurlu ve mutlu bir yaşam sürerken bir gün ansızın ormanın derinliklerinden gelen bir canavarın köylerine saldırması ile huzur ve mutluluk son bulur. Ashitaka köyünde yaşayan insanları savunmak adına ormanın derinliklerinden gelen bu canavarla savaşmak için karşısına çıkar ancak canavar, Ashitaka'yı yaralar. 

Vücuduna zehir bırakan canavar, Ashitaka tarafından öldürülse de Ashitaka bu zehri vücudundan atamaz. Böylelikle Ashitaka ve onun yol arkadaşı ormanın derinliklerinde yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk esnasında birçok insanla tanışır ve köylere misafir olurlar. Bu sırada Prenses Mononoke ile tanışır ve gördüğü bir olay karşısında şaşkına uğrar.

Prenses Mononoke ile ormanın içinde yer alan köylerden birinin başında bulunan Lady Eboshi arasında savaş vardır. Bu savaşın herhangi bir kazanını olmasa da gerek orman gerekse köylerdeki insanlar fazlasıyla zarara uğramış durumdalardır. Ashitaka yarasına bir çözüm yolu ararken birden bu savaşın arasında kendini bulur.








4 yorum:

 

BİRPEMBESEVER