6 Mayıs 2019 Pazartesi

DESERVING OF THE NAME




deserving of the name


Dizi konusu itibari ile günümüz ve geçmiş arasında geçiyor. Yani ana karakterlerden ikisi aralarındaki bilinmeyen bağdan dolayı geçmiş ile gelecek arasında yolculuk yapıyorlar.

Geçmiş zamandaki mekan Joseon Hanedanlığında geçmekte. Bu dönemde yaşayan çok meşhur ve becerikli Doktoru Heo Im, akupuntur yoluyla hastaları tedavi eder.

Günümüzdeki mekan ise KOre'nin başkenti olan Seoul'de geçmekte. Buradaki başrol ise bir kadın doktordur. İşinde iyi bir kalp cerrahıdır. Geleneksel tıpın aksine modern tıppı savunur. Soğuk bir karakteri vardır, kendini işine adamış bir insandır.

Joseon Hanedanlığında yaşayan doktor bir şekilde zamanda yolculuk yaparak günümüz zamanın geçtiği Seoul'e gelir. Burada da yolu başrol kadın doktor karakter ile kesişir. Bu karşılaşma sadece bir başlangıçtır. Bir yandan da geçmişten günümüze gelen doktor buradaki yaşama ayak uydurmaya çalışacaktır. Her iki karakter de birbirinden uzak durmaya çalışsa da yolları bir şekilde kesişecek ve zamanda yolculuklar yapacaklardır.


Dizinin ilk bölümü biraz tarihi geçse de diğer bölümler keyifli,hoş. Romantik-komedi biraz da fantastik türünde. Bol bol da ameliyat sahneleri var. Çünkü başrol karakterler doktor ve bizler de hastane ortamlarını bolca görüyoruz. 16 bölümden oluşuyor.



8 yorum:

  1. Çok güzel bir tanıtım olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Listemde ana nedense hep önüne başka diziler geçiyor :((

    YanıtlaSil
  3. oyyyy bu da şirin bellii. romantik komedi oh en sevdiğim. aldım listeye. bu dizilerle başa çıkılmaz yaa. 100 days my prince bitirdim o da minnoştu. yazcam yakında. koreliler bu joseon dönemini çok seviyoooo bi deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah dimii hep tarihi dizilerde bahsediyorlar, ben de çok merak ediyorum o dönemlerinii. Kıyafetleri de çok şirin. :)

      Sil
  4. Eski Ramazanlar mim yazımı okumak için sizi bloguma beklerim. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davet için teşekkür ederim,ziyaret edeceğim inşallah. ^^

      Sil

 

BİRPEMBESEVER