13 Mayıs 2019 Pazartesi

MEKTUP ARKADAŞLIĞI NEDİR ve MEKTUP ARKADAŞI NASIL BULUNUR?




mektup arkadaşlığı nedir ve nasıl mektup arkadaşı bulunur?


Mektup kutumu açıp içindeki mektupları tekrar tekrar okurum bazen. Bugün de elim yine mektup kutuma gitti. Ben de burada biraz sizlere bu konu hakkında hem bilgi vermek hem de nasıl mektup arkadaşı bulabiliriz sorusuna yanıt vermeyi düşündüm.

Öncelikle benim mektuplaşma hikayem 2013 yılına kadar dayanıyor. Tam altı yıldır mektup arkadaşlığını sürdürmekteyim. Mektup arkadaşlığı, iki kişinin birbirine postane aracılığı ile kendi düşüncelerini ve duygularını mektup kağıdına yazıp göndermesine denir.

Bana göre her mektubun kendi hikayesi var. Bu zamana kadar edindiğim her mektubun içinde farklı bir hayat farklı düşünceler olsa da ortak hisler barındırmakta. 
Mektup arkadaşlığına ilk başladığım yıllarda Türkiye'de henüz çok bilinmiyordu. Mali açıdan da postane ücretleri şimdiye kıyasla daha uygundu ve ucuzdu. Mektup arkadaşlığına ilk olarak dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan farklı dili konuşan, farklı kültürlere ve renklere sahip olan arkadaşlar bularak başlamıştım. O zaman nasıl cesaret edip böyle bir başlangıca adım attım bunu inanın ben de bilmiyorum ancak böyle olmasında da asla pişmanlık duymadım.


mektup arkadaşlığı nedir ve nasıl mektup arkadaşı bulunur?


İlk olarak nereden mektup arkadaşları edinirim sorusuna yanıt aramaya başlarken karşıma bir sürü seçenek çıktı. Bunların ilki instagram üzerinden kendime mektup arkadaşları bulmaktı. Hashtag kısmına #penpalwanted #penfriendwanted  #penfriend  gibi tag'ları tek tek yazıp aratıyor, ardından da benim gibi mektup arkadaşlığına yeni başlamış hesapları keşfedip DM  yoluyla ilk mesajı atıyordum. Hepsinden geri dönüş almıyordum elbette ama geri dönenler de oluyordu. Yabancı mektup arkadaşı aradığım için ortak konuşulan dil de ingilizce oluyordu. Bu süreçte de eğer İngilizcenizi yeterli görmüyorsanız Google Çeviri'den yardım alabilirsiniz. Ben ilk başlarda biraz kardeşimden biraz da çeviriden dil konusunda yardım almıştım.

Sonra zamanla başka mektup arkadaşlığı siteleri bulmak arayışı içerisine girdim.
Bunlardan ilki HiPENPAL . Bu sitede bir profil oluşturup kendime Koreli bir mektup arkadaşı bulmuştum. Busanlı bir kızdı. Üç kere mektuplaşmıştık kendisiyle.

Ayrıca google'a penpal diye aratırsanız karşınıza bununla ilgili bir sürü mektuplaşma siteleri çıkacaktır. Fakat hangisi daha iyi ve kolay diye soracak olursanız buna cevabım instagram olurdu. Eğer mektup arkadaşlığına yeni başlayacaksanız kendiniz gibi mektuplaşmaya yeni başlayan insanları seçmenizi tavsiye ederim. Hem böylelikle yavaş yavaş karşınızdaki kişi ile birlikte acemiliğinizi kırarak bu süreci öğrenip kendinizi geliştirebilirsiniz. 

Severek yaptığım ve sürdürdüğüm hobilerimden biri, mektuplaşmak. Bir başlayınca bırakamıyorsunuz. Bir kağıt kalem alıp mektup yazmanın verdiği hissi ancak mektup yazanlar bilir. 

Herkese bol mektup kokulu günler! 



15 yorum:

  1. Mektup yazmayı seviyorum ben de ama bunu yakın arkadaşımla yapıp elden veriyoruz :D Dünya çapında mektuplaşmanı çok seviyorum. Mektuplar çok güzel görünüyor bu arada, zarflara bayıldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mektuplaşmak güzel bir hobi.. Herkes denemeli bence . :) Senin mektuplaşmana da sevindimm. *-*
      Ah dimii o zarfları ben de pek seviyorum. ^-^

      Sil
  2. Evet mektup arkadaşlığının kazandırdığı kişilerden birisin bana. Her ne kadar uzun zamandır yazamamış olsam da, inşallah yakın zamanda göndereceğim sana :)

    YanıtlaSil
  3. oyyyyy bu yazını koyayım blogumaaaa :) sakura da yazmıştı bi araaa :) faydalı yazııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm. Evett Sakura da yazmıştıı. :)

      Sil
    2. koyduum. bi de seçmelerden ilkay özgürü de oku amağğğ :)

      Sil
    3. Bakacağım pekii, akşamları vakit yetmiyor artık bana ya bloga da pek bakamıyorum.. :')

      Sil
  4. Böyle bir şeyi bir tane animasyon filmde görmüştüm film bayan güzeldi ismini tam hatırlamıyorum. Bu yazınızda bunun gerçekte de var olduğunu öğrendim . Bloğum yenidir destek olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mektup arkadaşlığına değinen bir animasyon film demek.. İsimini bilmek isterdim izlemek adına. :) Tabiki yolunuz açık olsun ^-^

      Sil
    2. Filmin adı . Mary ve Max

      Sil
  5. Ben de yıllardır bu konuyu düşünüyorum. Ama bir türlü cesaret edemedim şimdiye kadar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünüyorsan eğer bir kere dene bence, yapması keyifli bir hobi gerçekten. :)

      Sil
  6. harika hatıralar olmuş. keşke ben de yapabilsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bir gün başlarsın sen de, gerçekten güzel bir hobi. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER