11 Mayıs 2019 Cumartesi

FAHRENHEİT 451




Fahrenheit 451 kitap konusu



'' Gözlerini mucizelerle doldur, hayatı on saniye sonra ölecekmişsin gibi yaşa. ''


'' Kitaplarda bir şeyler olmalı... Hayal edemeyeceğimiz bir şeyler... ''


'' Kitapları da düşündüm. Ve o kitapların her birinin ardında bir insan olduğunu ilk kez fark ettim. ''


'' Bir arkadaşlığın tam olarak hangi anda kurulduğunu bilemeyiz. Nasıl bir kap damla damla dolarken, son bir damla kabı taşırıyorsa; aynı şekilde, bir dizi iyilik arasından en az biri kalbi doldurup taşırır. ''


'' Öyle bir çağda yaşıyoruz ki çiçekler bereketli topraklarda, iyi yağmurlarla büyümek yerine çiçeklerden beslenerek yaşamaya çalışıyor. ''


'' Kitapların hindistan cevizi veya yabancı bir diyardan gelen bir baharat gibi koktuğunu biliyor musun? ''


Fahrenheit 451, Ray BRADBURY.
1953 yılında yazarın kaleme almış olduğu ve okuyucuyu heyecana sürükleyen distopik bir dünyanın içinde yaşayan Guy Montag adında bir itfaiyecinin yaşadıklarını anlatıyor. 

Guy Montag bildiğimiz itfaiyecilerin yaptığı yangın söndürmek eylemenin aksine yaşadığı ülkede yasaklanan kitap okuma eylemeni gerçekleştiren ve bu kitapları çoğaltan insanların evlerine yaptığı baskın sonucunda kitapları yakıyordu. Evet yanlış duymadınız kitapların var olmadığı ve yakıldığı televizyonların ve teknolojinin hüküm sürdüğü karanlık soğuk bir dünya. 

Montag bu zamana kadar yaptığı bu işi hiç sorgulamamıştı. Onun ve diğer itfaiyeci arkadaşları için yakmak sadece bir zevk işiydi. Ancak bir gün yeni kapı komşusuyla tanışınca yaptığı işi ve yaşadığı bu anlamsız hayatı sorgulamaya başladı. Tüm bu düşünceler onu hayatında yeni bir başlangıç yapmaya itecekti. 


Okuması çok keyifli, sürükleyici aynı zamanda da dili akıcı bir kitap. Ayrıca birçok farklı dalda ödül almaya hak kazanmış. 





8 yorum:

  1. Bende çok sevmiştim, 1 sene kadar önce okudum. Eğer beğendiysen körlük görmek ikilisini mutlaka tavsiye ederim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Körlük kitabını okudum ama Görmek kitabını okumadım henüz. :)

      Sil
  2. Yaşam hikayeleri güzeldir Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Bana da çok akıcı sürükleyici sade geldi. Demek ki farklı bakışlar girmiş burada devreye. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER