6 Şubat 2024 Salı

The Aeronauts

 


Balon Pilotları, İngiltere 2019.

Film, Richard Holmes’un 2013 yılında çıkan Falling Upwards: How We Take to the Air isimli kitabına dayanıyor.

Film bizleri 1862 yılına götürüyor. Amelia, hava olaylarına ve gökyüzüne karşı ilgisi olan maceraperest bir kadın pilottur. Çok eskiden eşiyle sıcak hava balonuyla gökyüzünde yaptığı deneylerle tüm ülkede konuşulur ve bilime katkı sağlarlardı. Ancak eşi, bir balon gezisi sonucu hayatını trajik bir şekilde kaybedince Amelia kendi kabuğuna çekilir ve sıcak hava balonunda yaptığı pilotluğa da ara verir.

Bilim insanı James Glisher daha önce kimsenin yapmadığı bir şeyi denemeye karar verir. Sıcak hava balonuyla daha önce hiç çıkılmamış yüksekliğe çıkmayı başarmak ve balon yükselmeye devam ettikçe gerçekleşecek hava değişimlerini gözlemlemek ister. Bu çalışmasını gerçekleştirmek için de balon pilotluğunda tecrübesi olan Amelia’ya ihtiyaç duyar.

Amelia, James’in teklifini ilk başta geri çevirse de içindeki tutku ve merak onu bundan daha fazla alıkoyamaz ve kendisini, James ile birlikte sıcak hava balonuyla gökyüzüne açılmış halde bulur. Atmosferin en üst noktalarına aşama aşama ulaşmaya başladıklarında karşılaştıkları zorlu hava şartlarıyla bilim için yaptıkları bu araştırma hayatta kalma mücadelesi vermeye dönüşür.

Film; macera, biyografik türdedir.


“Gökyüzü apaçık uzanıyor. 

Hadi o yöne gidelim.”

8 yorum:

  1. Amelia Earhart mı? Çocukken bir kitapta biyografisini görmüş ona hayran olmuştum. Bu filmi de izleyeceğim. Öneri için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay,
      Filmin gerçek bir hayat hikayesinden uyarlandığını biliyorum.
      Bahsettiğin kişiyi internette arattım. Sanırım onunla ile ilgili bir film. :)
      Rica ederim. :)

      Sil
  2. Hatta şimdi ilk fotoğrafa bakınca hatırladım. Fotoğraftaki adam Eddie Redmayne sanırım. Bu film listemdeydi ama aklımdan çıkmış. :)

    YanıtlaSil
  3. Bu filmi bilmiyordum ama konusu ve gökyüzünde geçeceği düşünülünce iyi gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senay Bn,
      Filmin çoğu gökyüzünde, bulutların arasında, geçiyor. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER