11 Temmuz 2017 Salı

YOUTUBE VİDEOLARI NE KADAR FAYDALI ?




Youtube sayesinde insanlar, birçok kişiye kolaylıkla ulaşma ve popüler olma fırsatı bulabiliyorlar. Youtube bu şansı bize sunsa da kaliteli içerik oluşturma konusunda insanların sıkıntı çektiği kaçınılmaz bir gerçek. Elbette kimse kimsenin içeriğine karışamaz ama bu videoları izleyen bir genç kuşak olduğu da bir gerçek. 

Şöyle bir düşününce, acaba okumayı seven ve bir şeyler yazmayı karalamayı deneyen bir nesil var mı önümde diye bakınca pek de iç açıcı bir durumla karşılaşmıyorum. Youtube da gezindiğimde koca koca adamların onlara yapılan yorumlar doğrultusunda hareket ettiklerini,görünüşlerini bile onlar doğrultusunda değiştirdiklerini hatta şu kadar abone olunca şunu yapacağız ya da şu kadar like atınca bunu gerçekleştireceğiz gibi vaatler sunup prim yaptıklarını anlamamak kaçınılmaz bir gerçek. Hemen hemen her kuşak youtube kullanıyor. Buna ben de dahilim. Elbette saçma sapan video yükleyenlerin dışında sağlıklı ve kaliteli içeriğe sahip video yükleyen yotuberlar da mevcut. Ama insan olarak, çoğunluk veya popülarite nerede daha fazlaysa ister istemez o tarafa daha çok yönelmeye meyilli olabiliyoruz. Çocukların youtube bağımlı hale geldiklerini ne kadar görebiliyoruz?

Bu konuda önce aileler mi bilinçlendirilmeli yoksa çocuklar mı? 






6 yorum:

  1. Çocuklarımızın takip ettikleri içerikleri denetlemezsek bunların sonuçlarına tüm anne babalar olarak katlanmak zorunda kalırız. 5 yaşındaki bir çocuğun bile saçma sapan çantamda ne var? videosunu çektiğini düşünürsek bu çocuklardan gelecekte ne beklememiz gerekiyor? diye kendimizi sorgulamalıyız. Maalesef ki çoğu anne-baba kendisi çocuğunu youtuber olmaya teşvik ediyor ama unutulan bir nokta var ki; sapık ruhlu insanların bunların peşine düşebileceği göz ardı ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok doğru söylemişsin. Önce anne-babalar bu durumun bilincinde ve farkında olacaklar. O 5 yaşındaki çocuğa üzüldüm açıkçası.. Onun kamera önünde çantamda ne var videosu çekeceğine akranları ve ailesiyle kaliteli vakit geçirip oyunlar oynaması gerekirdi..

      Sil
  2. ayy yaaa önce büyükleri cahillikten kurtarmalı :) sonra güzel bir sistem koymalı. almanya, hollanda gibi filan :)

    YanıtlaSil
  3. Benimde kardeşim tablet bağımlısı. Çağımızın hastalığı olsa gerek :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki Elif.. Teknoloji ilerledikçe bu tablet ya da cep telefonu kullanma yaşı da bir hayli düştü...

      Sil

 

BİRPEMBESEVER