17 Ağustos 2017 Perşembe

ÜLKE ÜLKE PULLAR #6 ÇİN



Epeydir yazmıyorum pul koleksiyonum hakkında. Aslında benimkisi koleksiyon dışında mektuplaşmamla birlikte elde ettiğim pullar bunlar. Sırf koleksiyon yapayım ya da pul biriktireyim diye mektuplaşmadım insanlarla. Hobimin mektuplaşmak olması, istemsizce pul koleksiyonumun oluşmasını da meydana getirdi diyebilirim.



Bugün göstermek istediğim pullar Çin'den. Nüfusunun fazla olmasından mıdır yoksa oradaki insanların mektuplaşmaya ya da kartpostal göndermeye ilgili olmasından mıdır bilmem ama mektup arkadaşı aradığım zamanlarda karşıma çıkan 5 kişiden 3'ü Çinliydi. Ben farklı ülkelerden kartpostal edinmek istesem de karşıma illa bir Çinli arkadaş çıkardı. İlk zamanlarda onları kıramayıp kartpostallaşırdım ama sonralarda farklı ülkelerden kartpostal edinme isteğimi göz önünde bulundurarak karşıma çıkan Çinlilere kartpostallaşma tekliflerine hayır deyip geri çevirmeye başlamıştım. Zira elimdeki kartpostallar, kartpostal koleksiyonu yerine sadece Çin koleksiyonu olacaktı. 😂

Bu pullar, mektup zarflarının ya da paketlerinin üzerinden çıkarttıklarım.Kartpostalların üzerine yapıştırılan pullara dokunmuyorum. Çünkü kartpostala ait görüyorum o pulları. Zaten bir kartpostal, üzerine yapıştırılan pul ve arkasına yazılan yazısıyla bir bütün olmuyor mu sizce de?

9 yorum:

  1. Diğer ülke pulları da varmış diğer postlara baktım da :) Harika birşey bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet böyle birkaç seri daha gelecek bakalım. :) Çok harika ya! ^-^

      Sil
  2. Çok güzel bir çalışma olmuş gerçekten :) Sizi ve çalışmalarınızı takibe aldım, kendi sayfama da beklerim, sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  3. Hep merak etmişimdir pul koleksiyonları sizinkide oldukca ilginç:) takipteyim bloguma bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelen mektuplardan, paketlerden birikti zamanla bu pullar.. Teşekkürler. :)

      Sil
  4. Postcrossing'de ilk bana çıkan arkadaş Çin'dendi, ben de severek hazırlayıp mektup gönderdim ama süresi doldu ve hala giriş yapmadı :(. Ya gitmedi ya kayboldu ya da başka bir şeyler :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da dediğiniz gibi çok oldu. Kimi kartpostalım gitmedi ya da gidip de söylemeyenler de oluyormuş. Bir nevi sahtekarlığa dökenler de mevcutmuş yani. -,-

      Sil

 

BİRPEMBESEVER