17 Aralık 2017 Pazar

SIRADAN ŞEYLER




Geçenlerde kız kardeşim okuldan eve gelirken içinde bulunduğu bir minibüste şahit olduğu olayı bizle de paylaştı.


 Minibüsçü, önündeki bir arabaya ar arda kornaya basıyor. Arabadaki sürücünün kadın olduğunu görünce yanındaki adamla bu durumu bazı laflar söyleyerek dalgaya alıyorlar. Kadın sürücüye arkadan daha da yaklaşan minibüsçü bir yandan da kornaya basmayı ihmal etmemiş. Kadın sürücü de panik yapmış. Minibüsçü sağa kırarak kadının aracını sıkıştırmış. Ve şunları demiş; ''Sen biraz panik yap da gör bakalım nasıl sürüyorsun arabayı.'' Minibüste bulunan bir erkek de ''Kadın sürücüymüş bi de!'' demiş.



 Açıkçası olayı anlatınca pek yadırgamadım. Çünkü insan olarak birbirimize ne saygımız ne sevgimiz kaldı artık... 

Bugün benzer bir durumu ben yaşadım. Araç kullanırken, bir minibüs arkamdan selektör verip ardından da kornaya bastı. Aynadan bakınca birkaç saniye göz göze geldik adamla. Ama hiç istifimi bozmadım. Çünkü ne E5'deyim ne de otobanda. Şehir içinde orta halli bir trafikte seyir halindeyim. Arabayı uçurtup da minibüse yol verecek bir durumda değilim. 

Tahammülümüz, sabrımız da kalmamış.Milletçe  bazı değerleri çabuk mu tüketmişiz ne?

16 yorum:

  1. Kadın olduğunuz için bile bile basıyordur o kornaya. Şu bir gerçek ki erkek sürücülerin kadın sürücülere tahammülü yok hiç...

    Benim zaten araba kullanma korkum var ve bu yüzden de hiç yanaşmıyorum sürmeye. Ama ileride bir yerde sürmem gerekecekse de bunun Türkiye'de olmamasını umuyorum, çünkü heyecandan kaza yaptırırlar bana.

    Doğru söze ne denir, elinize sağlık...
    Bana da beklerim, iyi bloglamalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Ne yazık ki ülkemizde erkekler kadınları ne şöfor koltuğunda ne de iş ortamında görmek istemiyorlar. Tabi bunu genelleme yaparak her erkek için söylemiyorum ama ne yazık ki bu zihniyette erkekler de var...
      Blogunuzun adı ne? Ben de ziyaret edeyim sizi.😊 Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.🌸

      Sil
  2. Ataerkil bir toplumda yaşadığımız için her alanda kadınlar olarak bazı güçlüklerle karşılaşıyoruz. Nedir yani araba sürmek erkeğin işi mi? Erkekler daha mı iyi bu konuda? Neye göre bu sınıflandırmalar yapılıp kadınlar küçük görülüyor anlamış değilim. Bu tarz tacizlere ve aşağılanmalara trafikte çoğu kadın maruz kalıyor. Gereken cevap olay anında karşı tarafa verilmeli ve kadınlar korkmamalı. Yoksa üstümüze gelmeye devam edecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Edacığım, söylediklerin çok doğru. Ataerkil erkekleri de bir anne ve baba yetiştiriyor malesef ki..
      Cevap verilse ama günümüzde üç maymunu oynar olduk. Bir olaya tepkisiz kalıp seyirci moduna geçiyoruz. Bunlarda daha çok cesaretlendiriyor bu tipleri..

      Sil
  3. aman dikkat et çok kabadır bizim sürücüler. heey bak ehliyet aldın artık tarifktesin ya ne güzeeel. bak herkes deli de sürerken bi de gözün hep önündeki yolda olsuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etmeye çalışacağım Deep.😊 Ya evet dikkat gerektiriyor..

      Sil
  4. Erkekler direksiyon başına geçince içlerindeki canavar ortaya çıkıyor sanki.Çoğunlukla kadın sürücülere tahammül edemiyorlar maalesef...

    YanıtlaSil
  5. Ben de şahit olmuştum benzer bir olaya. Bir gün otobüste gidiyorum, o sırada da otobüs şoförüyle erkek yolculardan biri kadın sürücüler hakkında atıp tutuyorlar. Kadın yolcuların da çok olduğu bir otobüstü ama kimse bir şey demedi ben de dahil. Diyemedik, sustuk sanki haklılarmış gibi. Kendime çok sinirlendiğimi hatırlıyorum. Sanki kazaların yüzde 90'ına yakınını erkek sürücüler yapmıyormuş gibi davranıyorlar utanmadan.
    Çok iyi yapmışsın ayrıca yol vermeyerek 👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz kalmak pişmanlık uyandırıyor sonradan. Bu yüzden haksızlık karşısında sesimizi çıkartmak vicdanen de rahat olmamızı sağlıyor. Birbirmize karşı Daha sabırlı ve saygılı olabilmek dileğiyle..

      Sil
  6. trafikte erkeklerden nefret ediyorum bir dakika bile oyalansan işte kadın şoför ne anlar araba kullanmaktan diye başlıyorlar bir sürü de dalga geçiyorlar o kadar tedirgin ediyorlar ki trafikte beni allah nasıl biliyorsa öyle yapsın onları !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel demişsin.. Bence bu tip insanları ayrı bir eğitime tabi tutmak şart!

      Sil
  7. Erkek sürücülerin kadın sürücülere tahammülü yok.İnadına trafiğe çıkmalıyız her alanda daha aktif olmalıyız.

    YanıtlaSil
  8. Şerefsizlik diz boyu. İnsanlık kalmamış canım maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef.. Her gün bir dolu moral bozucu haber de ekstrası bu olayların...

      Sil

 

BİRPEMBESEVER