17 Ocak 2018 Çarşamba

MUTLULUK




Öğrencilerimden Elif. Kendisi 33 yaşında. Hani burda seninle de paylaşmıştım. Öğrencilerimden birinden aldığım ilk çiçeği de Elif vermişti bana. Burdaki öğrenciler öğretmenlerini seviyorsalar eğer çabuk bağlanıyorlar onlara. Bir nevi duygusal bir bağ oluşuyor aramızda. Bazen anne kız bazen abla kardeş bazense öğretmen öğrenci ilişkisi oluveriyor.

Elif, bugün hatıra defterini getirmiş. Benim de defterinden bir sayfasına anı kalması için duygularımı yazmamı istedi. Ben de kırmadım. Mutlulukla satırlara yazdım düşüncelerimi. Sonra okumamı istedi. Okudum. İkimizin de gözleri doldu sebepsiz yere.. Ardından gülümsedik. 

Sana söylemek istediğim bir diğer güzel haber ise, sonunda anlattığım dersler sonucunda bir öğrencimden olumlu geri dönüşler aldım o konuyla ilgili.  Öğrencim orta zihinsel engelli bir çocuk. Üç haftadır çok uğraştım. Aynı konuyu belki defalarca tekrar edip ona anlattım, sorular çözdüm. Değişik metotlar aradım durdum. Bugün öğrencim kendisi tek ve çift sayıları takılmadan saydı. Örnekleri kendi yaptı. Bunu başarması bile beni o kadar mutlu etti ki. 





20 yorum:

  1. Okurken bizde çok mutlu olduuk😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan manevi anlamda çok etkileniyor bu çocuklar karşısında..

      Sil
  2. Azmin zaferi :) ne güzel bak ögrencilerinle kalici dostluklar kurabiliyorsun iste :)

    YanıtlaSil
  3. Dönüp baktığınızda ikinizin de ruhuna dokunacak bir anı olmuş bu ♥ Eski yazılarını okumayı da çok seviyordum ama şu haliyle daha bir karşılıklı oturup sohbet ediyormuşuz gibi hissediyorum kendimi. Yine kocaman bir tebessümle okudum satırlarını ♥ Sevgiyle *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutamayacağım bir anı olacak sanırım.. O kadar mutlu hissettim ki Elif, defalarca anlıyorum bu hadiseler karşısında doğru yerde olduğumu.. Allah utandırmasın inşallah.. Hepimizin gönlüne göre versin, kucak dolusu sevgiler benden de sana. :)

      Sil
  4. En güzeli işte o -ben bi işe yarıyorum- hissi ne kadar harika bişi :)

    YanıtlaSil
  5. 33 mü? 3 mü? ne öğretmenisin ki kafam karıştı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 33.:) Şimdi çalıştığım yer özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi. Ben de Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olarak çalışıyorum. :)

      Sil
  6. Ayy böyle görünce kendi hatıra defterim geldi aklıma. En az 27 senelik hatırlar var. Geçmişe baktığında hatırlayabileceği çok güzel bir hatıra olmuş canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne?! 27 miii? Hiç o kadar uzun yıllar saklamış olduğum bir defterim olmadı ama inşallah olur benim de. :)

      Sil
  7. ayyyyyy ilki çok duyguluuuu ikincisi çook mutluuuuu oleeey.

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel uğraşmak ve geri dönüşünü almak. Benim de orta okuldan kalma bir anı defterim var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha nicelerini görürüm inşallah.. Tarifi eşsiz bir duygu. Benim de ilkokuldan kalma bir anı defterim var. :)

      Sil
  9. Caniim, cok ozlemisim okumayi yazilarini. Ve acip okuyunca seninle ayni mutlulugu paylastim neredeyse. Insanin olumlu geri donutler almasi ne kadar da guzel. Insallah hayatin boyunca hep en guzel donutleri alirsin! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nermin,
      ben de seni burada görmeyi o kadar çok özlemişim ki..
      Güzel dileklerin için kocaman teşekkür ediyorum sana. :)

      Sil
  10. Okudukça kendim başarmışım gibi gurur duydum. Senin gibi öğretmenler çoğalsın hiç eksilmesin inşallah. 😊 Sevgiyle kal... 💙

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER