4 Ocak 2018 Perşembe

PUL




Eski zamanlarda her mahallede bulunan bakkallarda satılan pullar şimdi sadece internet siteleri ve Ptt'lerde satılıyor oldu. İnsanların mektuplaşmayı unutmasıyla pullara verilen değer de kayboldu gözlerden.

Pazar günü Ptt Filateli uygulamasından kendime pul seçip sipariş etmiştim. Pullarım bugün ulaştı elime. Heyecanla açtım paketi. Beklediğimden de baya konforlu göndermiş Ptt pullarımı. Küçük, ince yapraklı bir defterin arasına dizilmişti pullar. Tabi ki yeni sahiplerine gidecekler çok yakında.

Blogumu okuyanlar mektuplaşmanın benim için hobi olduğunu biliyorlar. Gönderilmeyi bekleyen o kadar çok mektup var ki... Önce bir liste yapıp sıraya dizmeli ve ardından da paketleme işlemlerini yapıp tatil günümde postane yolunu tutmalıyım.

17 yorum:

  1. Mektuplaşmak ne güzel bir hobi.Pul koleksiyonları vardı eskiden çeşit çeşit.Bir ara ben de biriktirmistim hatta😊Sizin de böyle bir merakınız varmış ne hoş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel gerçekten de. İyi ki mektuplaşmak var! 😊 Benim de ufak bir pul koleksiyonum var. Sizin de varmış eskiden ne güzel.☺️

      Sil
  2. O flamingolu pullar hangi başlık altında acaba? Ben hiç denk gelmedim :(.

    Ben de sürekli Filateli'den sipariş veriyorum bir de pttden alıyorum yetmeyince :). Keşke daha çok çeşit daha çok güzel pul olsa :(.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anma Pulu başlığı altında sınırlı sayıda oluyor bunlar sanırım. Sürekli pullr hep basılıyor ama anma olanlar değişiyor hep diye biliyorum. Stokta varken almalısınn.😊

      Sil
  3. En sevdiğim hobilerden pul koleksiyonu edinmek ama öyle bir fırsatım olamadı maalesef Tuğçe kızım. Takdir ettim seni, mektuplardan söz etmeni de. Çok güzeldi mektuplaşmak. Ben arkadaşlarıma, askerdeyken erkek kardeşlerime, genç kız iken akrabalarıma o kadar çok yazmıştım ki ve çok severdim mektuplaşmayı. Haydi bir etkinlik başlat Tuğçe'm.
    Sevgiyle gözlerinden öperim kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçükken annemin pul koleksiyonu çok ilgimi çekerdi. Özel bir defterde itina ile saklardı annem onları.Şimdi ben aynını yapıyorum hatıralarım için. Hatıralarım diyorum mektuplarıma.
      Neden olmasın Ece Ablacığım bir etkinlik başlatırım yakın zamanda inşallah.
      Sevgilerle😊💖

      Sil
  4. Böyle bir uygulama olduğunu bilmiyordum canım. Öğrendiğim iyi oldu. Gün gelir lazım olur. Bir dönem bende çok pul biriktirdim ama sonra akibeti hakkında hiçbir fikrim yok. Sanırım tanışırken ve evlenirken kaybettim. Oğlum biriktirir mi bilemiyorum. AKLINA SOKALIM BAKALIM :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa çok üzüldüm kaybolan pullara ya.. Oğlun da sever belki ya da bir mektup arkadaşı da olabilir ya da ya da kartpostal yazmak da çok hoşuna gider bak. 😊

      Sil
  5. Çok güzeller ♡ Uzun zamandır ben de mektuplarımı kendi seçtiğim pullarla göndereyim istiyorum ama bir türlü nasip olmadı, imrendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm. Böyle bir uygulama varmış ya da Ptt’lerden temin edebiliyorsun pullarını.😊

      Sil
  6. ayyy çok güzeller :) bende bir bakıyım oraya
    :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzellermiş gerçekten, ben de bir bakayım hemen. Özellikle flamingolu olan çok çok tatlı ♥ Bu arada eğer yapmadıysan mimlendin Tuğçeee *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayıldım onaa.😍 Yapmadımm, mimi yapacağım o halde inşallah. Teşekkür ediyorum 💖

      Sil
  8. ne güzel şeyler yapıyon sen amaaa :)

    YanıtlaSil
  9. Pul ilgi azaltı çünkü fiyatları pahalı :))

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER