30 Temmuz 2018 Pazartesi

BİR TAKIM SUİSTİMALLER





Hayatta karşımıza böyle insanlar hep çıkıyor bence. Nereye gidersen git, gittiğin her ortamda oluyor birer ikişer tane. İş ortamı da dahil buna. Asıl meseleyi anlatmadan evvel şunları da paylaşmak istiyorum seninle. 

Henüz taze bir öğretmen olsam da anladım ki özel eğitim alanında çalışmak her yönüyle bir öğretmenin sürekli  kendini geliştirmesi de demekmiş. Çünkü oradaki çocuklar özel. Bu özel çocuklara ve ebeveynlerine karşı da ayrı ayrı sorumluluk, özveri, sabır ve sebat gerektiriyor.

Her yerde belli başlı kurallar vardır. Mesela benim çalıştığım yerde derslerimizde telefonla uğraşmak yasak. Ve bunu ihlal eden birçok öğretmen var. Kameralarla derslerimiz izlenebiliyor. Buna rağmen sosyal medyada, bireysel dersi esnasında gezinenler var. Bu konu her toplantıda dile getiriliyor. Bugün de o toplantılardan biri yapıldı. Sorun şu ki; bu kişiler bireysel olarak uyarılar dahi alıyorlar bu konu hakkında. Bugün bu konu kesin bir sonuca bağlandı. Ama ne kadar etkili olur ya da ne kadar itibar ederler bilemiyorum. Çünkü derler ya hani, alışmış kudurmuştan beterdir diye.

Karşındaki sana çok iyi davranıyor. Eziyet etmiyor. Kötü bir söz işitmiyorsun. Arada uçurumlar varmış gibi hissetmiyorsun çalışırken. Ama o kişiler yaptıkları bu hoş olmayan davranışı bir değil iki de değil defalarca yineliyor. İşte buna hem yüzsüzlük hem de suistimal denir. Ne de olsa salla başını al maaşını sözünü kendilerine ilke edinmişler. Bence herkes öğretmen olmamalı. Gerçekten olmamalı.




11 yorum:

  1. Gerçekten sinirlendiğim bir konu. Her zaman öğretmenlik mesleğine ultra özen gösterilmesi gerektiği taraftarıyım, nasıl yapıyorlarsa yapsınlar bir şekilde ayıklasınlar şöyle sorumsuz insanları.

    Telefonla uğraşmak küçük bir şeymiş gibi gelebilir ama küçük şeylerin insanlar hakkında büyük ipuçları verdiği görüşündeyim. Bu yüzden aşırı sinirlendim şuanda. Yapamıyorsanız okumayın. Net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanların çeşit çeşit olduğunu en çok iş ortamına girince anladım. Her insan işinin ehli olmaya gayret etse dünya çok daha güzel bir hâl alırdı bence... Dediklerinde o kadar haklısın ki..

      Sil
  2. Bir öğretmen olarak ; ben de herkesin öğretmen olmaması gerektiğini düşünüyorum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimii.. Bazılarının davranışları aşırı rahatlıktan kaynaklanıyor bence ve yine bana göre buna bir kere bile olsa taviz vermemeli hiçbir insan.

      Sil
  3. Her meslek dalı için geçerli bence herkes sevdiği işi yapsa sorun olmayacak fikrim bu yönde

    YanıtlaSil
  4. işyerlerinde normalde istemiyeceğimiz insanlar oluyor işteee :)

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle herkes öğretmen olmamalı. Bir öğretmen olarak en dilediğim şeylerden biri. Suistimal her yerde var maalesef, ama eğitim yuvasında olması akıl alır gibi değil. İnsana en çok koyan da sen işini layıkıyla yaparken diğerinin üstünkörü yapıp seninle bir tutulması...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu son cümlen varya o kadar duygularıma, düşüncelerime tercüman oldu ki... Özellikle son zamanlarda bu durumu yaşadıkça çok koyuyor insana ama diyorum ben üstüme düşeni yapayım vicdanım rahat olsun gerisini onlar düşünsün.

      Sil
  6. Sayfanızı yeni keşfettim, takipte olacağım. Sevgiler..

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER