8 Temmuz 2018 Pazar

THE BEAUTY INSIDE




The Beauty Inside, İçindeki Güzellik.
Güney Kore yapımı bir film. Biraz fantastik biraz romantik. Fantastik kısmına aldanıp ben bu filmi izlemem deme sakın. Çünkü filmde izleyiciye vermek istenen kısa kısa mesajlar çok güzel.

Woo Jin,ana karakter, her sabah yeni bir güne gözlerini açtığında farklı bir kişi olarak uyanır. Bu 18. yaşına girdiğinden beri böyledir. Her yeni güne farklı bir bedende, farklı cinsiyette, farklı görünüşte uyanır. Değişmeyen tek şey Woo Jin'in kendisidir. Yani karakteri,huyları,hobileri ve sevip sevmediği şeyler hep aynıdır.

Woo Jin, aynı zamanda mobilya tasarımcısıdır. Bu işi yapmaktan çok keyif alır. Bir gün gitmiş olduğu mobilya mağazasında satış görevlisi olan bir kadına aşık olur. O günden beri her gün bu kadını görmeye gider. Sevdiği kadına itirafını iyi bir görünüşe sahip olup yapmak ister. İstediği o iyi görünüş bir sabah uyandığında gerçekleşir ve Woo Jin sevdiği kadına itirafını yapar. Ama Woo Jin uyursa görünüşü yine değişecektir. Woo Jin, gerçekleri itiraf edip etmemek arasında gidip gelecektir.

Filmin konusu çok hoş. Özellikle vermek istediği mesaj, günümüzdeki insan ilişkilerine bakacak olursak çok yerli yerinde olmuş. İnsanların dış görüntülerine odaklı bir zamanda yaşamaktayız. Onların iç güzelliklerinden çok dışına odaklanıp kalmışız. Bu filmde de bunu çok iyi örneklerle görmüş olacaksın.




'' O zamanlar, ben neden korkuyordum? Diğer insanların bize karşı bakışlarından mı? Ya da seninle birlikte katlanmak zorunda olacağım bir sürü acı ve kederden mi? 
Her ne olursa olsun... Şu an senin yokluğun kadar acı vermezdi bana.''

6 yorum:

  1. Çok ilginç bir film. İnsanın olduğu ve olmak istediği kalıbın çatışması . Günümüzde ne kadat sık rastlıyoruz, hatta çoğu zaman maskelerimizi takıyoruz ilişkilerimizde.

    YanıtlaSil
  2. İzlemek istediğim bir filmdi ama aklımdan çıkmış, postunla karşılaşmam harika oldu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin izlemelisin, hoş bir filmdi. Ağlattı beni sonlarında. :')

      Sil
  3. ayh izlediim şirinciktiiiii ivit :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER