16 Ağustos 2023 Çarşamba

39. Dosya

 


Case 39, ABD 2009.

Emily Jenkins, aile hizmetleri dairesinde memur olarak çalışan genç bir kadındır. Ona verilen bir görev sonucunda eline 39 no’lu bir dosya geçer. Bu vakada 10 yaşındaki küçük bir kız çocuğunun ailesi tarafından fiziksel istismara uğradığı yönünde bulgular yer almaktadır. Durumu ilk elden incelemek isteyen Emily, bir gün aileyi kendi evlerinde ziyaret edip gözlem yapmak ister. 

Lilith adındaki küçük kızın evine varan Emily, aile ile tanışır ve aile arasında birtakım tuhaflıklar sezer. Anne babasının kendisini öldürmek istediğini söyleyen Lilith onlarla yaşamak istemediğini Emily’e belirtir. Emily, küçük kızı kendi ailesinden alıp geçici olarak koruyucu aileye vermek için gerekli işlemleri başlatır. Ancak Lilith’in yer aldığı koruyucu aile listesinde onun gibi sıra bekleyen onlarca çocuk vardır. 

Zaman kaybetmek istemeyen Emily, koruyucu aile sırası gelene kadar Lilith’e kendi evinde bakmak ve onun sorumluluğunu almak ister. Gerekli prosedürler uygulanır ve Lilith nihayet huzurlu bir yuva bulur. Fakat Emily’nin huzurlu hayatı bundan sonrasında darmadığın olur. Sevdiği insanların ölümüne tanıklık edecek olan genç kadın, hayatına Lilith’in girmesiyle gerçek kabusu yaşamaya başlayacaktır.

3 kez Oscar adaylığı elde eden film hem sürükleyici hem de nefes kesici bir konuya sahip. Film, Amerikan doğaüstü korku türünde yer almaktadır.

10 yorum:

  1. ilgimi çekti, notumu alıyorum sağol paylaşım için.

    YanıtlaSil
  2. izliycem peki :) speak no evil ve megan var bir de amanin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Speak no evil’i önerin üzerine izledim. Sonlara doğru çok şaşırttı, ters köşe yaptırdı. :) Megan da listemde, teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Heyecan verici görünüyor, yazık olmuş kadına. Filmi merak ettim, tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Rica ederim. :) Bu yıl izlediğim iyi filmler arasında. Evet, kadın karaktere ben de üzüldüm. :’)

      Sil
  4. Benim de ilgimi çekti, listeme ekliyorum. Teşekkürler öneri için :)

    YanıtlaSil
  5. Ayy ben içinde çocukların yer aldığı korku filmlerini sevemiyorum pas geçeyim...

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER