21 Ağustos 2017 Pazartesi

BALTA LİMANI JAPON BAHÇESİ


Japonya hakkında küçük bir koru olduğunu duyduk. İstanbul'da yaşayıp da Japon Bahçesi'ni görmedik demeyelim dedik ve hemen yola koyulduk bu güzel koruyu yakından görebilmek için. :)




Japon Bahçesi olarak anılan bu yer, Avrupa Yakası'nda kalıyor. Ulaşım kolaylıkla sağlanıyor buraya. Balta Limanı durağında inerek az bir mesafe yürüyüp yol üzerinde yer alan bu küçük koruya ulaşıyorsunuz. Bu yerin yapılma nedeninden bahsedeyim biraz. Türkiye - Japonya arasındaki dostluk simgesi olan bu yer Japonya'dan özel olarak itina ile getirtilmiş olan kiraz çiçekleri yani Sakuraları içerisinde barındırıyor.  Ayrıca Japonya'da da İstanbul hatırası olarak bir koru yaptırılmış.




Japon Bahçesi'nin giriş kısmı böyle. Gitmek isteyenlere, girişte hiçbir ücret alınmıyor. İçeride çöplerinizi bırakmamak kaydıyla yiyecek içecek de getirebiliyorsunuz. İçerisi diğer korulara göre daha sakin ve sessiz. Alan öyle çok büyük bir yer değil. Gezip biraz oturup,resimler çekinip çıkmalık bir koru.




Sakura çiçeklerini Japon ya da Kore dizilerinde görmüşsünüzdür. Rüzgar estiğinde dallarda bulunan kiraz çiçekleri serpilirler üzerinize. Yalnız Japonya'dan getirtilen bu kiraz çiçekleri biraz farklı. Bu çiçekler meyve vermiyor ve kokmuyorlar. Pembe pembe görüntüleriyle beni büyülemeye yettiler. :)




Son olarak bir Japon evi yapmışlar. Bu evde Japon çay festivali yapılıyormuş. Ama yılın sadece bir gününde. Kapılar, pencereler aynı o dizilerde ya da animelerde gördüğümüz gibiydi. Evin içerisi de gözüküyordu. Meraktan şöyle bir baktık camlardan içeriye. :)



Birgün bu güzel pembe sakura çiçekleriyle dolu koruya yolunuz düşerse her köşesinde fotoğraf çekinip anı biriktirmeyi unutmayın. 





18 yorum:

  1. Sakura çiçeğine bayıldım :) Bir İstanbul gezisi planlıyorum vaktim kalırsa uğramayı isterim :) Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul çok büyük bir şehir ve gezilecek yeri epeyce fazla.. Bir İstanbullu olarak henüz benim bile gidemediğim o kadar çok yer var ki. :') Güzel ve rahat bir İstanbul gezin olması dileğimle.. :)

      Sil
  2. burayı bilmiyordum bilgilendirdiğin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Ablamın düğün fotoğrafı çekimi için gitmiştim. Sonbahardı o zaman. Her mevsim bir başka güzel oluyor demek ki. Sonbaharda ki görüntüsü beni resmen büyülemişti. Umarım tekrar gitme şansım olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonbaharda da mı hala çiçekler duruyor ağaçlarda? Bak ben de gitmek istedim şimdi sonbaharda.:)

      Sil
  4. Sakura ciceklerine bayiliyorum, cok guzel gorunuyorlar. Sakura mevsiminde Japonyada bulunmayi da cok isterdim. :)

    YanıtlaSil
  5. İnsallah yolun düser :) benimds japon kültürüne merakim var cnkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa öyle mii? Bilmiyordum ben. -,- Gezilecek yerleri ve cici kırtasiyelik ürünleri için gitmeyi dilerdim herhalde. :D

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Çok farklı bir ortam. Ağaçların Japonya'dan getirtilmesi de daha güzel kılmış burayı. :)

      Sil
  7. Çok güzel görünüyor :) İnşallah bir gün bende giderim :)

    YanıtlaSil
  8. Japon bahçesini duymuştuk inşAllah sakuralar dökülmeden gidebiliriz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız kardeşler de eminim beğenirler bu güzel sakuralarla kaplı bahçeyi. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER