20 Şubat 2018 Salı

ALGERNON'A ÇİÇEKLER






Algernon'a Çiçekler.
Bu yıl okuduğum en güzel romandı. Aldığı güzel yorumlar ve övgüleri fazlasıyla hak ediyor eser. 
Kitapta Charlie adında bir adam var. Charlie, doğduğunda çok düşük bir IQ seviyesi ile dünyaya geliyor. Charlie'nin böyle oluşu diğer insanların onunla dalga geçmesine,dışlamasına,soyutlamasına sebep oluyor. Elbette onu olduğu gibi kabul eden ve seven insanlar da oluyor kitapta. Ama çoğunluk olarak Charlie'nin yaşadığı zorluklar ve bu süreçte onun yanında olan insanlara değiniliyor.

Charlie'den sorumlu olan birkaç profesör ve doktorlar, yapacakları bir deney için onu kobay olarak kullanmak isterler. Bu deneydeki amaç; Charlie'nin tıpkı diğer insanlar gibi normal IQ seviyesine ulaşmasını sağlamaktır. Charlie'de bu süreçte kendi gelişmesi hakkında ilerleme raporları tutar. Bu raporları doktorlar da takip ederler. Charlie'ye ameliyat yapılmadan evvel Algernon adında bir fare denek olarak kullanılır. İlk testler Algernon üzerinde gerçekleştirilir. Algernon'la Charlie arasında bir dostluk dahi oluşur. 

Algernon'da görülen olumlu sonuçlar doğrultusunda Charlie'de ameliyat olur. Ameliyat süreci sonrasında Charlie'nin hayatı normal bir insanınki kadar ilerleme gösterir. Her şey çok güzel gider. Ta ki bir gün Algernon gerileme gösterene kadar. Acaba Charlie'de de aynı sonuçlar baş gösterecek midir?

21 yorum:

  1. Çok etkilendiğim bir kitap bu. Hatta 'en sevdiğim roman' statüsüne bile girebilir. Güzel tanıtımınız için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  2. Japonya da diziye uyarlanmıştı.O zamanlar diziden önce hemen okumuştum kitabi ve tabiki bayıldım.Güzel kitap👍 Gözlerim dolu dolu okumuştum😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mii?🙊 Adı ne dizinin izlemek istedim şimdi.🙈

      Sil
    2. Flowers for Algernon japon dizisi yaz çıkar.Yepte var;) Linkini de bırakayım^^http://www.yeppudaa.com/showthread.php?t=76711-Flowers-For-Algernon-2015-Japonya-Online-Dizi-zle

      Sil
    3. Yaa inanmıyoruum. *-* Link de paylaşmışsınn. En kısa zamanda izlemek dileğiyle... Teşekkür ederim hehehe ^-^

      Sil
  3. Benim de geçen sene çok severek ve duygulanarak okuduğum bir kitaptı. Ah Charlie :((

    YanıtlaSil
  4. Kitabı alalı bayağı oldu da moralim bozulmasın diye okumuyorum. Çok duygusal bir kitap bence :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygusal yanı daha ağır basıyor ama okuduğuna değen bir kitap.😊

      Sil
  5. Kesinlikle muhteşem bir kitaptı İlkay.😊

    YanıtlaSil
  6. Yazın için teşekkürler güzel bir 📚kitap. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER