28 Haziran 2018 Perşembe

ELEKTRİKLER KESİLİRSE





Eve geldikten kısa bir süre sonra elektrikler kesildi. Böyle olunca da mumlar ve ışıldaklar meydana çıkıverdi. İnternet de olmayınca bir müddet ne yapacağım ben şimdi diye düşündüm. Biraz kitap okudum. Ardından bitirmiş olduğum daha önceki kitaplarda hoşuma giden kısımları mavi defterime not ettim. Tabii henüz hepsini yazmayı bitiremesem de bir kısmı halloldu diyebilirim.

Ardından saate baktım pek zaman geçmemişti ve fark ettim ki internet olmayınca vakit daha uzun ve bereketli. Ben de meydana kartpostal kutumu çıkarttım. İçerisinden ayıklanacak ıvır zıvırları temizledim.Mektuplarımı, kartpostallarımı düzenledim. 

Bazı kartpostallarıma da göz gezdirdim. Sanki daha dün gibi.. Ama tarihler 2014-2015 yıllarına ait. 

Sonra tebessüm ettim, kocaman. Anladım ki bu küçük kutunun içerisine bir sürü insan, bir sürü mutluluk, bir sürü sevgi, bir sürü saygı, bir sürü arkadaş biriktirmişim ve biriktiriyorum. Sonra aklımdan şunu da geçirdim. Acaba ileride bir babaanne ya da anneanne olursam torunlarımla da bu kutuyu açıp içindeki mutlulukları beraber okur muyuz?

13 yorum:

  1. Ne güzel ki teknolojinin olmadığı anlarda bizi mutlulukla buluşturacak insanlar ve anıları var...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! 😊 Mektuplar ve kartpostallar işte bu yüzden güzell.😇

      Sil
  2. Okursunuz tabii ki, harika anılar bunlar :)) Elektrikler kesilince el feneriyle ya da mumla kitap okuyamıyorum ben zor oluyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mumla kitap okumak güzel oluyor ama biraz zorlayıcı da olabiliyor.☺️

      Sil
  3. ay sakla tabiside o kutuyuuuuu ne güzeeeel eveeet :) elektrikler de iyi olmuş hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper bir zamanlama oldu Deep, bu sayede ben de kutumu düzenlemiş oldum.🌝

      Sil
  4. İçinde bir sürü anıyı biriktirebildiğin bir kartpostal kutunun olması ne kadar güzel ne kadar değerli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok özel ve farklı bir duygu. Sana da tavsiye ediyorum mektuplaşmayı ya da kartpostallaşmayı. Bir kere denemelisin.☺️

      Sil
  5. Ne güzel anlatmışsınız, mektup arkadaşlığının tadı bir başka oluyor gerçekten de :)
    Bir de uluslararasıysa bu arkadaşlık, beraber kültür ve dil paylaşımı çok keyifli oluyor :) Verilen hediyeler de cabası :)

    YanıtlaSil
  6. İnternet hayatımızın merkezi haline gelmiş..

    YanıtlaSil
  7. Keşke hala mektup yazabilsek. Ben bir ara yurtdışındaki kuzenimle mektuplaşıyordum sırf keyifli olduğu için ama artık onu da yapmıyoruz. :( Benim de sakladığım çok şey var böyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mektup arkadaşlığını devam ettirme şansınız varsa tekrar başlayın derim ben. En azından bir mektup arkadaşı olmalı her insanın. Mektup açmak, okumak, saklamak çok güzel bir his.😇

      Sil

 

BİRPEMBESEVER