19 Temmuz 2018 Perşembe

MR. SUNSHINE





Mr. Sunshine.
Belki de yılın en çok konuşalacak kore dizilerinden  biri olacak, Mr. Sunshine
Biraz tarih, biraz romantik ve aksiyon tadında dizimiz. 
Kore'nin dış güçler tarafından işgal edilmesi ile halkın çektiği eziyetler, yoksulluklar, yolsuzluklar ele alınıyor. Tabii entrikalar da olmazsa olmaz. 

İlk bölümde karakterlerin geçmiş yaşantılarını yani çocukluklarına değiniliyor. İkinci ve üçüncü bölümü izleyince taşlar yerine oturuyor zaten. Baş karakter Lee Byung Hun üzerinden başlıyor dizi. 
Dizide köle bir ailenin çocuğu olan Lee Byung Hun'un annesi ve babası isyan ettikleri için öldürülür ve henüz küçük olan Lee Byung Hun kaçmayı başarır. O sıralarda Güney Kore'de Amerikan birlikleri görevlendirilmiştir. Lee Byung Hun, bir Amerikan askerinin de yardımıyla bir savaş içerisinde olan kendi ülkesi Kore'den ayrılmak zorunda kalır ve uzun yıllarını geçireceği, hayatını değiştiren Amerika'ya gider. 

Aradan yıllar geçer. 
1900'lü yılların başıdır. Güney Kore bu sefer Japon işgalciler tarafından saldırıya uğramıştır. Lee Byung Hun ise Amerikan ordusunda görev yapan bir generaldir. 
Bir gün ona bir görev verilir. Ve görevi yıllar yıllar önce, henüz çocukken terk ettiği ülkesine geri dönmek ve Amerika adına verilen görevleri icra etmek olacaktır. Bu yolcuğu sırasında Joseon Hanedanlığının soylu ailelerinden birinin torununa aşık olacaktır.

10 yorum:

  1. Ne zaman konu Kore olsa ağzım kulaklarıma doğru kayıyor. Sırf bu yüzden Korece öğrendim tek başıma. Tarifi imkansız bir sevgi var. İşte bir kore filmi cümlesinin başını okur okumaz postta buldum kendimi =) nicesini bekliyorum, izlemeye alıyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başına mıı? Ne kadar güzell. :) İmrendim doğrusu hehehe
      Bu dizi kesinlikle kaçmazz. ^-^

      Sil
  2. Ya ne bilim ses falan getircek tamamda bana biraz itici geldi bu dizi ya ne bilim içim ısınmadı bi türlü :/

    YanıtlaSil
  3. Hmmm, güzel konusu var gibi, Deep sağolsun önerdi :D Merak ettim, kalemine sağlık. :))

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER