12 Temmuz 2018 Perşembe

POSTCROSSING | ÇİN







Bu kartpostal arkadaşım Çin'den. Yine Çin'de yer alan Guangzhou adlı bir şehirde yaşadığından bahsediyor. Şehir, Guangdong eyaletinin en büyük şehriymiş. Çok güzel bir şehir olduğunu ve adının '' çiçek şehir '' olarak çağrıldığını da ekliyor arkadaşımız. 

Şehrin içerisinde çok fazla güzel çiçek görmenin mümkün olduğunu belirtmiş. 
Açıkçası ben kartpostalın üzerinde bulunan illüstrasyon resme vurulmuştum. Bu kartların üzerindeki resmin serilerini farklı ülkelerdeki insanlardan toplayıp bizzat koleksiyonunu yapanlar var. Bu kartpostal serisinin ismi ise '' Jetoy Choo Choo ''.

Guangzhou'ya gelecek olursak eğer, yemeklerinin çok güzel ve lezzetli olduğundan da bahsediyor. 
Kartpostallaşmak sayesinde Çin'de yer alan bir şehri öğrenmiş olduk seninle birlikte. 




4 yorum:

  1. Ya bayılıyorum bu örneklerinize, bu kartpostallar ne kadar kargoda birde bende mektup arkadaşı istiyorum nereden bulabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartpostallaştığım zamanlarda Ptt ile gönderiyordum. Ve fiyatı 3,20 TL idi. Fiyatlarda biraz artış olabilir. Ama çok olacağını da sanmıyorum. Kartpostal en masrafsızı mektuplaşmaya göre. :)
      Ben mektup arkadaşlarımı instagram yoluyla bulmuştum. Arama kısmından #penpalwanted yazarak şansınızı deneyebilirsiniz. Ya da hipenpal adından bir mektuplaşma sitesi var.Oraya da bakabilirsiniz. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER