2 Mart 2022 Çarşamba

Chernobyl 1986

 


Çernobil 1986, Rusya 2021.

Film izleyiciyi çernobil faciasının yaşandığı yıllara götürüyor. Alexey, çernobil nükleer güç santralinde itfaiye görevlisi olarak çalışan bir adamdır. Sevdiği kadınla yıllar sonra tekrar karşılaşan genç adam, kendine yeni bir hayat kurmak ve her şeyi geride bırakmak için işinden ayrılıp tayinini Kiev’e aldırmak ister. Alexey’in talebi kısa sürede kabul edilir ve yeni hayatına başlangıç yapmak için yollara düşer.

Tam da o günlerde nükleer santralde bir şeyler kontrolden çıkar ve şehirde akıl almaz bir patlama gerçekleşir. Patlamayla birlikte santralde büyük bir yangın meydana gelir. Aynı zamanda çevreye yüksek miktarda radyasyon yayılmaya başlar. 

Yangın giderek şiddetini arttırırken Alexey, patlamanın gerçekleştiği santrale giderek takım arkadaşlarını kurtarmaya yardım eder. Yayılan radyasyonun insanlar üzerindeki etkisi çok kısa sürede büyük felaketlere sebep olur. Radyasyona yüksek miktarda maruz kalan insanlarda kusma, burun kanaması, baş dönmesi, nefes darlığı gibi olumsuz etkiler görülmeye başlar. Yönetim, şehirdeki insanların tahliyesine karar verir. Tahliye edilenlerin arasında Alexey’nin sevdiği kadın ve çocuğu da vardır. 

Alexey, sevdiği insanları güvenli bölgeye ulaştırdıktan sonra nükleer santralde gerçekleşen patlamanın ikincisini önlemek için yönetim ekibine katılır. Ancak bu zorlu yolda onu bir sürü tehlikeler beklemektedir.

Filmin başrol oyuncusu Alexey’i canlandıran Danila Kozlovskiy aynı zamanda filmin yönetmenliğini de yapmaktadır. Filmin aynı isimde ülke ve yönetmenden bağımsız olarak dizisi de bulunmaktadır.



6 yorum:

  1. İzlemeden önce okuyayım diye düşünmüştüm. Ne okudum ne izledim, sanırım unuttum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      Hatırladığım kadarıyla filmde eksik hissettiğim şeyler vardı. Belki oyunculardan kaynaklıydı pek hatırlayamadım.

      Sil
  2. büyük suçlardan biri gerçekten, tarih tekerrür etmese bir de keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      İnsanlık için büyük bir kayıp, umarım öyle bir şey tekrar yaşanmaz.

      Sil
  3. ooo, film, izleyim, dizisi çok iyiydi, ama üzücüydü :) heey, şu film de iyi, çernobille ilgili, land of oblivion :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Dizisinin iyi olduğuna dair birçok yorum okumuştum ancak henüz izlemedim. Önerdiğin filmi listeme ekliyorum, teşekkür ederim. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER