28 Eylül 2023 Perşembe

Evdeki Düşman

 


Orphan, ABD 2009.

Kate ve John, oğlu ve kızıyla mutlu yaşam süren çekirdek bir aileye sahiptir. Kate, evin en küçük üyesi olacak olan kız bir bebeğe hamiledir. Kate doğacak olan bebeğini kaybeder ve bu kötü olay tüm aileyi derinden etkiler. Bu durum Kate için travma halini alır. 

Psikolojik destek almaya başlayan genç kadın zamanla bu durumun üstesinden gelmeye başlar; ailesine daha sağlıklı ve güçlü görünmek için çaba gösterir. Kate ve John uzun zamandır akıllarında olan bir evlat edinme düşüncesini eyleme geçirmeye karar verirler. Bir yetimhanede büyüyen Esther adındaki küçük kızı evlat edinip ölen kızlarının varlığını böylelikle yaşatacaklarına inanırlar. Bu inanç ve sevgiyle Esther’ı evlat edinen ailenin hayatı gün geçtikçe kabusa dönmeye başlar.

Esther, küçük bir çocuk gibi görünen ancak gerçekte öyle olmayan biridir. Karanlık geçmişi ve sırları olan bu kız, kötü planlarıyla evlat edinildiği ailenin hayatını mahvedecektir.

Film, gerilim-korku türündedir. Bazı mantık hataları yer alsa da oldukça sürükleyici, iyi bir senaryoya ve başarılı oyunculuklara sahip bir film.

8 yorum:

  1. İzlemedim ama hakkında birkaç kez yorum okumuştum o yüzden pas geçiyorum. Ben eğlenceli şeylerin insanıyım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Saygı duyuyorum. :)
      Ben de çok sık olmasa da korku/gerilim türü filmleri izlemeyi çok severim. Tercihler, farklılıklar işte. :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. deeptone,
      Etkisinden çıkamamıştım birkaç gün. :)
      Bir de bu konuya benzer bir belgesel var TLC’de Natalia Grace’nin Tuhaf Hikayesi diye. Çok iyi, öneririm. Güncel gidiyor, takip ettiklerim arasında. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER