1 Şubat 2018 Perşembe

SEVGİLİ DOST #3







Sevgili dost,
sana yazmayalı o kadar uzun zaman oldu ki. Biraz utanarak biraz korkarak yazıyorum bu satırları aslında. Çünkü uzun zamandır yazmıyorum sana belki yazmaktan kaçıyordum. Ama bugün aklıma sen geldin. Ve buradayım.

Sevgili dost, bir ayı daha sildik bu yıldan. Aylar yıllar geçiyor ömrümüzden ama sanırım şu insanların kötülükleri, kötü şeyleri işleyiş şekilleri hiç değişmeyecek. Kötülük demişken sevgili dost, okuduğum bir kitapta öyle güzel tanımlamış ki yazar bunu; Herkesin bildiği gibi, kötülük, en kolay yapılan şeydir, diyor.

Sevgili dost sana da sormak isterim. Kendinde bildiğin bir hata neden bir başkasında aranır ki? Suçu hep bir başkasının omuzlarının üstüne yıkma çabası, görülmemeye değer bir şey olsa gerek. 

Etrafta o kadar çok kötü insan var ki. Hepsi birer aç kurt gibi beklemedeler. Zayıf, çelimsiz olanı götürme niyetindeler. Ama bir yerlerde iyi insanlar da var. Bu yüzden gülümsemeni, iyi niyetini, duruluğunu kaybetme. 

9 yorum:

  1. Boyle bir köşen falan mi var? Çok guzel bi yazi olmus tuciş😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet vardı ama yazmaya yazmaya ben de unutmuştum. Sonra geçenlerde bir aklıma geldi. Parmaklarım klavyeyle buluştu,yazdım. :)

      Sil
  2. Gercekten ben artk iyi insanlarin oldugu bir dnya istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bir gün mümkün olur. İnsanlar iyi olmaya karar verince...

      Sil
  3. Ne mutlak iyi, ne de mutlak kotu vardir. Herkes icinde bulunan iyi tarafi ortaya cikarsa, belki her sey cok daha guzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi Nerminciğim? Çok iyi özetlemişsin cümlenle..

      Sil
  4. Ya gerçekten öyle bir ay ne çabuk geçip gitti öyle. Hiç anlayamadık. Ama her şey yağmayan karın suçu. Anlayamadık ki ocak ayından bir şey... Kötü insanlar her yerdeler gerçekten. Onlar için de dua etmek gerek der ananem. Doğru yolu görebilsinler diye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlayamadım bu geçen aydan. Aylardan mı desem bilemedim. Zaman, çok çabuk geçiyor. Sona eriyor bir şeyler. Ömrümüzden geçiyor günler, aylar, yıllar aslında..
      Ne güzel demiş annen. Evet dua etmeliyiz insanlık için de..

      Sil
  5. of evet ya bencil ve çıkarcı olduk çok yaaa.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER