17 Kasım 2019 Pazar

KARDA YAŞAM








Karda Yaşam, Trt Belgesel.

Anadolunun ıssız ve pek bilinmeyen bir köyüne konuk oluyoruz belgeselde. Adında anlaşıldığı üzere belgesel, karlı bir havada geçmekte. Bir bölüm yaklaşık yarım saat sürüyor.
Bu köyde yaşayan insanların zorlu hava koşullarında yaşam şartlarını izliyoruz. Ve bir ailenin evine, yaşamına konuk oluyor izleyici. Aile, geçimini hayvancılık üzerinden sağlıyor. Kalabalık bir aile. Evin babası çobanlıkla uğraşıyor. Belgeselde kuzu, tavuk,inek seslerini işitmek mümkün. Özellikle kuzular çok şirin.

Benim en çok hoşuma giden şey ise; şehrin kalabalığından uzakta doğa ile iç içe bir yaşam sürmeleri oldu. Elbette her hayatın, her ortamın kendine göre bir zorluğu var. Burada da zorluklarla başa çıkan kalplerinizi ısıtacak samimi, misafirperver Anadolu insanını görüyoruz.

Kalplerinizi ısıtacak, samimi bir belgesel. Karda yaşam şartları şehir hayatına göre oldukça farklı. Bu farklılıklara da dikkat çekiliyor.




4 yorum:

  1. Doğa ile iç içe olmak çok güzel lakin doğanın da zorlukları var. Bunları pek kaldırabileceğimi düşünmüyorum.En ufak bir hava değişiminde hasta olmaya meylim var. Yoksa karı da doğayı da çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hassas bir bünyeye iyi gelmeyebilir bu hayat tarzı, evet. :')

      Sil
  2. hımm saol not aldım doğa kar ve insanlar anadolu ne güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temelinde insanların ve doğanın yer aldığı belgeselleri çok seviyorum. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER