17 Ekim 2023 Salı

Japonya’dan Gelen Mektup

 


Merhaba sonbaharın son günleri, merhaba rengarenk yapraklar ve esen rüzgar, merhaba sevgili okur.

Önceki yazılarımdan birinde Japon arkadaşımdan sürpriz bir mektup geleceğini söylemiş olduğumu anımsıyorum. Bu mutluluğumu seninle paylaşmak çok iyi hissettirmişti. Her ne kadar ilçemdeki posta hizmetinden biraz endişe duysam da bu sefer sorun çıkmayacağına kendimi inandırmış; mektubumun postacı tarafından bana ulaştırılmasını dört gözle beklemiştim. Ta ki bu sabaha kadar.

Geçtiğimiz çarşamba günü arkadaşımdan bir mesaj aldım. Gönderinin ülkemdeki gümrüğe vardığını söyledi. Sonrasında günler geçti ve kapımın zilini çalan bir postacı olmadı. İnternette biraz araştırınca ve yurt dışı gönderileri hakkında binlerce şikayeti görünce moralim elbette bozuldu. Ülkemdeki posta servisinin hizmet kalitesini sorgularken buldum kendimi. Neden bir mektuba/kartpostala önem verilmiyor? Onu, bekleyen sahibine ulaştırmak neden mühim değil?

Dün akşam duyduğum endişeyi arkadaşımla paylaştım. Mektubun takip numarasına baktığımda gönderinin, evime yakın olan ilçeye kadar geldiğini ancak sonrasında daha uzak bir ilçeye haraket ettiğini gördüm. Müşteri hizmetlerini aradığımda -neyse ki telefonun diğer ucuna kibar bir hanımefendi çıktı- en yakın posta dağıtım merkezine gidip dilekçe vermem gerektiğini belirtti. Sabah nasıl uyandım, hazırlandım ve dağıtım merkezine gittim bilmiyorum. 

Orada öğreniyorum ki sistemde bir karışıklık olmuş ve bana gelmesi gereken mektup hâlâ dağıtım merkezinde bekliyor. İçerideki çalışanların da yardımıyla yaklaşık 204 lira olan gümrük vergisi ödemesini de yaptıktan sonra arkadaşımın gönderdiği mektubu alıyor ve oradan ayrılıyorum.

Mektup ve arkadaşımın yanında gönderdiği küçük sevimli hediyeleri çok anlamlı ve güzeldi. Dokuz yılı geride bıraktığımız bu arkadaşlıkta birbirimizi henüz yüz yüze görme fırsatımız olmasa da mektuplarımızla bir bağ kurduk. Dilerim bir gün mektup arkadaşımla yüz yüze tanışıp güzel yerleri gezme şansım olur. 

Mutlu ve mektuplu günler seninle olsun sevgili okur.

14 yorum:

  1. Yüzümde enfes bir gülümsemem oldu, başlığı görür görmez! Ve son satıra kadar o gülümseme eksilmedi üstelik senin sevincinden de çalmış olabilirim.:) Eski bir "penfriendci" olarak coşkunu hissediyor ve gözün aydın diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Mutluluğumu paylaştığınız için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Ne güzel mektubuna kavuşmuşsun :) Mektup yazmayı, mektup almayı çok severim. Ben Bolu' da üniversite okurken, Ankara'da üniversiteye devam eden arkadaşımla mektuplaşırdık. Maille telefonla da görüştüğümüz halde :) Mektubun nostaljik, sıcak, samimi havası çok güzel. Hala zaman zaman yakınımda olsalar da sevdiklerime mektup yazmayı da çok severim. Uyanıyorsun ve yanıbaşında okudukça seni gülümsetecek bir mektup var, harika değil mi :) Ve bence mektubun en güzel yönlerinden biri de bir anı bırakıyor olması tabi mektubu yazanın "okuduktan sonra mektubu yak " talimatı yoksa :D Ne demişler " Söz uçar, yazı kalır "

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senay Bn,
      Evett çok şükür kavuştum. :) Benim gibi mektuplaşmayı seven insanlarla karşılaşmak çok hoş. Mektuplaşmanın unutulmadığını görmek beni duygulandıyor. Çok doğru bir tespit yapmışsın. Mektup gibisi olmuyor. Her ne kadar telefonlar, mailler olsa da mektubun yerini tutmuyor. Mektuplarımda öyle talimatlar istemem, olmasınn. :) Açıp açıp tekrar okumak çok güzel çünkü. :)

      Sil
  3. ne güzel şeyler oluypr bu hayatta :)

    YanıtlaSil
  4. Sorunuz çözülmüş olması güzel. Dileğinin gerçekleşmesini dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir şey mektuplaşmak. Bir de çok uzaklardan gelmiş. Mektuba niye önem verilmiyor gerçekten, şaka gibi. O kadar para da vermişsin. İşleri hep zorlaştırıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Kesinlikle, en güzel hobilerden biri mektup arkadaşlığı. Ne yazık ki yıllardır bu durum böyle. Kaybolan ya da bana ulaştırılmayan o kadar çok mektup/kartpostal var ki…

      Sil
  6. Can sıkıcı bir durum ama sonunda tatlıya bağlanmış olmasına sevindim. Fotoğraftaki şeyler de çok tatlı. Dostluğunuz daim olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay,
      Endişeli bir süreç olsa da çok şükür sevinçle sonuçlandı. İyi dileğin için teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  7. Çok güzel görünüyor resimdeki ufak hediyeler, arkadaşınız çok ince düşünceliymiş. Ülkemin cağnım posta servisi insanı kangren ediyor gerçekten. Neyse ki sizin iş hallolmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Mektubun yanında gelen hediyeleri ben de çok beğendim. *-*
      Mektubun peşine düşmeseydim başına neler gelirdi, düşünmek istemiyorum. :/

      Sil

 

BİRPEMBESEVER