6 Ekim 2023 Cuma

Gün batımı

 


Bu fotoğrafın bir adı olsaydı, "Gün Batımına Yakalanmak" olurdu. Fotoğraf bugünden. Eve dönmek üzere otobüs beklerken arkamı denize döndüğümde bu manzara ile karşılaşıyorum. Ve koşa koşa gün batımına yaklaşıp bir fotoğraf karesi yakalıyorum. Neyse ki arkamı döndüğümde otobüsüm çok beklemeden beni karşılıyor ve evimin yolunu tutuyorum. 

Gün batımındaki renkleri biraz da otobüs camından seyrediyorum. Gökyüzünden denize yansıyan renklerin meydana getirdiği müthiş manzaranın tadını çıkartıyorum. "An’ı yakalamak işte böyle bir şey " düşüncesi zihnimde dolaşırken gün içerisinde geri dönüş yapamadığım Japon arkadaşımın mesajlarını tekrar okuyorum. 

Mektup arkadaşlığı vesilesi ile tanıdığım, sadece mektuplarımızla bağ kurduğumuz bir arkadaşım. Bu yılın başlarında bana mektup göndermek istediğini söylemişti. Çok mutlu olmuştum. Çünkü çok uzun zamandır yurt dışından mektup ne alıyor ne de gönderiyordum. Zaten koronavirüsünün hayatımıza dahil oluşuyla severek gerçekleştirdiğim hobime ara vermek zorunda kalmıştım. Sonrasında esnekleşen kurallar, içime tekrar mektuplaşmaya başlama ümidi serpse de orantısız artış gösteren fiyatlar pes dedirtmiş ve bu hobimi uzun bir süre yapamayacağımı belli etmişti.

Bugün Japon arkadaşım bana bir mektup gönderdiğini söyledi. Önceki mektubunu deprem dolayısıyla gönderemediğini belirtti. Buna çok sevindim. Şimdiden heyecanla mektubumun sağ salim ulaşmasını bekliyorum. Bir yandan da yurt dışı kartpostal/mektup gönderi ücretleri ile igili araştırmalar yaptım ancak hiç doğru bir sonuca ulaşamadım. Ptt sitesinde bu konuya dair verimli bir bilgilendirme de yok. Elime ulaşan mektup/kartpostallarım dışında -posta şirketi tarafından- ulaştırılmayan onlarcasını düşününce bilgilendirmenin olmayışını da garipsemiyorum. 

Huzurlu ve mutlu akşamlar sevgili okur.

12 yorum:

  1. Gerçekten de çok güzel bir manzara. Günbatımları hep güzel ama böyle hoş manzaralarla hiç beklemezken bir anda karşılaşmak insana ayrıca hoş bir şaşkınlık hissi veriyor. Bu hissi seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay,
      Kesinlikle. Beklenmedik anda, ansızın gelen bu görüntü beni de çok mutlu etti. Teşekkür ediyorum anlamlı yorumun için.

      Sil
  2. çok pahalandı demiştin ptt ücretleri de miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Maalesef öyle. Koronadan önce iyi ki bol bol mektuplaşmışım. :)
      Belki yine başlarım, henüz tam karar vermemiş olsam da.

      Sil
  3. Bazen, çoğu zamandan farklı olarak bana da "o an" çok özel hissettirir. Daha umutlu, daha bilge, daha mutlu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senay Bn,
      Ne güzel tanımlamışsınız.
      “Daha umutlu, daha bilge, daha mutlu…” :)

      Sil
  4. Artık hava erken kararıyor. Sabah karanlıkta işe gidiyoruz, yine akşam karanlıkta işten dönüyoruz. Pesimist biri miyim ben şimdi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Hilmi Tufan,
      Evet, günler kısalıyor.
      Espriniz ise tam yerinde olmuş. :)

      Sil
  5. Elimde kahve kupam göz atıyordum bloglara... önce fotoğraf sonra satırların bir dur dedi bana. Konu mektup arkadaşlığına uzayınca ben de taaa nerelere gittim. Ülkenin en iyi işleyen ve en ucuz kurumu idi P.T.T. Elbette penfriend'lerimiz! Bu işin peşini bırakmayışını daha önce de çok takdir etmiştim. Yine de yılma... bedava teknolojiyi kullan, mektuplarını yaz, bilgisayardan postaya atıyormuş gibi yolla... varsın kağıt zarf olmasın. Bilirim ki biz gibiler onlara zarf kağıt muammelesi yaparlar. Aslolan duygu demişti bir hocam..., kesinlikle kalp ne hissediyorsa geçiyor karşıya, özellikle penfriend'lik denilen o müssesede:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Eskiden öyleymiş… Ne yazık ki bir mektuba bile değer vermeyip onu teslim etmeye layık görmeyen işletme haline geldi. Onlarca kayıp, ulaşmayan mektubum var ki.
      Dijital üzerinden bunu sürdüren de var, haklısınız. Ancak benim gibi uzun yıllardır eline mektup/kartpostal geçmiş olanlar da istiyor ki şöyle zarfımı açayım içine birkaç sayfalık el yazısıyla mektup yazayım, en sonunda da arkasına pulumu yapıştırayım heyecanla mektubun sahibine ulaşmasını bekleyeyim. İnsanı en çok mutlu eden bu süreci yaşamak sanırım. :)

      Sil
  6. Mektup arkadaşlığı, hiç denemediğim bir etkinlik diyebilirim. Aslında şu yazıyı okuyunca insan bir denemek istiyor ama hep mektupları ulaşmıyor kayboluyor diye okuduğum için pek de denemeye elim varmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Eğer birazcık bile ilgin varsa denemeni öneririm. Çok keyifli bir hobi. :)
      Maalesef kayıp durumları yaşanabiliyor. Bunun olmasını istemiyorsak takip no’su alarak gönderi oluşturuyorlar.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER