2 Ekim 2023 Pazartesi

Maid

 


Maid, ABD 2021.

Alex, şiddet ve geçimsizlikle dolu ilişkisinde küçük kızıyla birlikte mücadele veren bir annedir. Duygusal şiddet beraberinde fiziksel şiddeti de getirince genç anne, bir gece kızını alarak kaldıkları evden kaçış planını gerçekleştirmeye karar verir. Kızıyla birlikte yeni bir hayata başlamak isteyen Alex’in kendi ailesinden yanında duracak bir destekçisi bile yoktur.

İlk etapta sığınma evine yerleşen genç kadın, bir temizlik şirketinde hizmetçi olarak işe başlar. Lüks evlere temizlik yapmaya giden Alex, para biriktirip kızı için daha iyi bir yaşam şartı sunmak istese de birlikte olduğu eski kişi onları rahat bırakmaz; Alex’e kızının velayetini almak için dava açar. 

Genç kadın, kendi hayatıyla uğraşırken diğer yandan çok eskiden boşanmış olan anne babasının yaşamının yine kendi hayatına olan etkileri üzerine de mücadele eder.

Alex, kızının velayetini almak için hem çalışıp para kazanmak hem de bir zamanlar terk ettiği eğitim hayatını tamamlamak için kendi başına çaba göstermeye başlar. Ancak zorluklar ve inişli çıkışlı anlar, anne ve küçük kızını yalnız bırakmaz.

10 bölümden oluşan mini bir dizi. Sürükleyici ve gerçek yaşamdan kesitler bulunabilecek konusu ile izleyiciyi kendine bağlayan bir dizi.


10 yorum:

  1. Beğenerek izlediğim ve bence her kadının izlemesi gereken hikayelerden ve de annenin öyle bir erkek öyle bir kadın yetiştirmemeli kimse

    YanıtlaSil
  2. Başta film sanmıştım ama diziymiş. Üstüne bir de drammış. Böyle üzücü konuları şu sıralar pas geçeceğim. Ancak öneri için teşekkürler. Yazıların sayesinde film ve diziler keşfediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay,
      Evet, dram ağırlıklı bir dizi. :')
      Anlamlı yorumun için teşekkür ederim.
      Sevgiler. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER