5 Ekim 2023 Perşembe

Kedi mi köpek mi? | Ağaç Ev Sohbetleri

 


Sevgili arkadaşımız Deeptone’un blogunda rastladığım Ağaç Ev Sohbetleri yazısının konusu pek sevimli geldi. Bu haftaki konu kedi ve köpekler üzerine. Onun bu konuyla ilgili yazısını okumak için buraya tıklayabilirsin.

Kedi mi köpek mi?

Çocukluğumdan beri hayvanları çok severim. Buna kedi ve köpekler de dahildir. Hatta öyle ki çevremde hiç kedi ya da köpek sevmeyen arkadaşlarıma içimdeki hayvan sevgisini aşılamışımdır. 

İkisinden birini seçecek olursam, buna yanıtım kedi olurdu. Hem köpeklere göre bakımı daha kolay hem de daha uysal olabilirler. Ve tabii daha fotojenik olmalarını es geçemeyiz. Ne zaman dışarda bir kedi ya da köpek resmi çeksem, kediler her zaman bu konuda bir adım daha önde olmayı başarıyor. Kadraja en güzel pozunu veriyor ve ardına bakmadan usulca dönüp gidiyor. Bu hareketlerini çok şirin buluyorum.

Ya da bazen hiç beklenmedik bir anda bir kedi yanında bitiveriyor. İstediğinin biraz ilgi, sevgi, şefkat olduğunu fark ediyor ve yavaşça yanınıza yaklaşmasını seyrediyorsunuz. 

Kedilerde en komik bulduğum şeylerden biriyse sizin onu görmediğini düşündüğü anlarda hareket etmesi; gözlerinizi ona çevirdiğinizde ise donmaya yani hareketsiz halde durmaya başlaması. Bu bana kedinin, insanla kendi arasında bir nevi oyun oynama biçimi gibi geliyor. 

Fotoğraf galerime bakınca kedi resimlerinin çokluğunu ve bendeki kedi sevgisinin nasıl ağır bastığını görebiliyorum. Özellikle İstanbul’un bazı ilçelerinde çok güzel kediler var. Balat sokakları, Sultanahmet ve Gülhane Parkı civarında birbirinden sevimli kediler vardır. 








12 yorum:

  1. Ben hepsini uzaktan sevme taraftarıyım ama illa birini seçecek olsam bende kedi derdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Kediler sempatik oluyorlar, kendilerini sevdiriyorlar. :)

      Sil
  2. Hiçbiri. Hayvanları hapsetmeyelim. Ama yok illa olacaksa, köpecik. O da bahçeli evde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali D. ,
      Düşüncenize saygı duyuyorum. Ben hapsetmek gibi düşünmüyorum. Bazen bazı hayvanların gerçekten insanların özverili ve şefkatli şekilde bakımına, ilgisine ihtiyacı olabiliyor.

      Sil
  3. Uzun süredir ileride uygun ortamda yaşadığımda bir köpeğimin olmasını istiyorum. Aslında düşününce kedi de olabilir sanırım ama hayalimde hep köpek vardı. Bir nevi ev arkadaşı gibi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay,
      Köpekler de çok tatlı oluyor. Mesela ben Pomeranian cinsine bayılıyorum. Uygun bir ortamım olsa bakmak isterdim. :)
      Dilerim bir gün bahsettiğin konudaki hayalin de gerçekleşir. :)

      Sil
  4. Hayvanları da çok seviyorum. Ancak bakamayacağımız hayvanların ani bir kararla tekrar sokağa terkedilmeleri çok üzücü. Ev ortamında kuşlar(tabii ki önlem alarak uçmalarına izin vererek) ve balıklar daha mantıklı geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Abalı,
      Sokağa terk edilmelerine ben de karşıyım. Bu yüzden hayvan sahiplenmeden önce bunun çok büyük bir sorumluluk gerektirdiğini göz ardı etmemek gerekiyor. Kuş ve balık da çok sevimli olur. :)

      Sil
  5. Kediler de köpekler de çok tatlı ama ben de kedileri daha fazla seviyorum. Dediğin gibi daha komik hareketleri olması ve bence kucaklanabiliyor olmaları çok hoş 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senay Bn,
      Ben de kediciyim. :)
      Kesinlikle, daha sempatikler. :)

      Sil
  6. ya pek şeker anlatmışsın kedileri :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER