20 Ekim 2023 Cuma

M3GAN

 


M3GAN, ABD 2023.

Cady, karlı bir kış gününde ailesiyle tatile çıkan küçük bir kızdır. Yolculukları esnasında hava şartlarından dolayı babasının kullandığı araç kaza yapar; Cady, anne ve babasını bu tarijik kazada kaybeder.

Ebeveynlerinin ölümüyle içine kapanan küçük kız artık teyzesi Gemma ile yaşayacaktır. Gemma, bir oyuncak şirketinde robotik mühendisi olarak çalışmaktadır.  Günleri oldukça yoğun geçen Gemma, yeğeni Cady ile yeteri kadar ilgilenemediğini düşünmektedir. Eskiden üzerinde çalıştığı bir oyuncak robot projesini tekrar gün yüzüne çıkarıp yeğeni için yarım kalmış projesini tamamlamak ve ona arkadaşlık yapabilecek küçük bir robot tasarlamak ister.

Megan ismini verdiği robot, Cady ile duygusal bir bağ kurmaya programlanmış ve ona arkadaşlık etmek üzere tasarlanmıştır. Gemma çalışmaları sonucunda Megan’ı tasarlama işini bitirir ve yeğeni Cady ile tanıştırmaya hazırdır. Megan ve Cady’nin tanışması ve ilerleyen zamanlarda birlikte iyi vakit geçirmeleri Gemma’yı da mutlu hissettirir. Hayatları huzurla sürerken bir gün yakın çevrelerinde gerçekleşen bir ölüm, Gemma’yı Megan hakkında şüpheye düşürür. Bugünden sonra artık Gemma ve yeğenini korku dolu anlar beklemektedir.

Film; bilimkurgu, korku türündedir.


10 yorum:

  1. Ayy Annabell gibi mi yoksa 😒 Ben ortaokul ve lise yıllarında çok korku filmi izlerdim sanırım bilinçaltımda istemediğim kadar korku filmi görüntüsü var. O yüzden sevmeme rağmen bir süredir beni geren şeyler çok izlemiyorum ama merak etmedim değil ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senay Bn,
      Annabell nasıl bir film bilmiyorum çünkü izlemedim. Merak ettim bu yüzden bakacağım. :)
      Korku türüne dahil edilmiş ancak bu film için gerilim türünde diyebiliriz.

      Sil
  2. Gerçekten ilginçmiş. Not alıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. deeptone,
      Filmde bazı mantık hataları vardı ama öyle çok korkulacak bir işleyişi yok yani. :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Evet, filmin konusu kendini izlettiriyor. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER