24 Ağustos 2017 Perşembe

UÇURTMA AVCISI




Kitapta geçen olaylar, Kabil'de yaşayan farklı ailelere ve yaşam tarzlarına sahip iki çocuk: Emir ve Hasan üzerinden bizlere sunuluyor. Yazarın anlatımı kitabın baş kahramanı olan Emir ile sürdürülüyor. Ben bu kitabı okudukça olayların içerisinde kendimi bulduğumu söyleyebilirim. 

Emir, zengin bir babanın tek evladıdır. Annesi onu doğururken ölür ve kendini bu yüzden hep suçlu hisseder babasına karşı. Babası ve Emir arasında normal bir baba-oğul ilişkisi yoktur. Birbirlerine karşı sevgilerini ifade edemezler. Haliyle iletişimleri de çok uzun soluklu olamaz. Hasan da Emir'in en yakın arkadaşı,süt kardeşi,Emir'in babasına hizmetkarlığını yapan adamın oğludur. Yaşam tarzları birbirinden farklı olan bu iki çocuğun yaşadıkları kimi zaman sizi güldürecek kimi zamansa sizi şaşırtıp öfkeyle bile doldurabilecek içinizi. Aslında kitapta hakiki dostluğun nasıl olması gerektiği üzerinde durup kendinize bir pay çıkartabiliyorsunuz. 
Bu kitap dostluğu,ihaneti,sadakati,saklanan yalanları ve Kabil'in Sovyet Rusya tarafından işgali esnasında bu iki ailenin yaşadıklarını gösteriyor. En ağır verici şeyse yazarın, Emir'in çocukken süt kardeşi Hasan'a yaptığı acı ihaneti bizlere sunmuş olması sanırım.. Bu ihanetten sonra her şey farklılaşacak ve bu iki ailenin yolları ayrılacak.

29 yorum:

  1. Çok sevdiğim bir roman. Beni uzun süre etkisinde bırakmıştı.

    YanıtlaSil
  2. Harikadır, insanı nasıl ağlatacağını iyi bilir ♥

    YanıtlaSil
  3. Bundan kesinlikle gurur duymuyorum ama bu kitabı hala okumadım. :/ Oysa okusam ok seveceğimden eminim... Emeğine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah fırsatını bulduğun ilk an okumaya başlarsın kitabı. Çünkü insanı çok derinden etkileyen ve olayların hızlı aktığı bir kitap.

      Sil
  4. Çok güzel bir roman. Afganistan'ın dramını gözler önüne seriyor. Savaşın getirdiği dramlar, yıktığı hayatlar, etkileyici bir kitap,

    YanıtlaSil
  5. Ayy bende çok severek okumuştummm :)

    YanıtlaSil
  6. Hayatımda okuduğum en güzel roman. İnsanı uzun süre etkisinde bırakıp uzun uzun düşündürecek türden. Gerçekten çok güzeldi. Kaç kere okudum hatırlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yerlerinde insanın düşünüp düşünüp kafa yorduğu yerler oluyor. Böyle olunca da dediğin gibi insan etkisinden çıkamıyor..

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Evet, benim de öfkelendiğim,kızdığım bazen de mutlu olduğum,üzüldüğüm yerleri oldu bu kitapta. Aslında kitap bize tüm duyguları yaşatıyor.

      Sil
  8. Bende henüz okumadım :( Aklımda uzun zamandır ama bir türlü okumak nasip olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap, bölümler itibari ile akıcı. Konu da dikkat çekici. Okumaya başlarsın en kısa zamanda öyleyse. :)

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Filmi de varmış. Benim sonradan haberim oluyor hep kitapların filmlerinden. :')

      Sil
  10. Ben bu kitabı okudum ve bayıldım o yüzden yazarının kitaplarını takip edip okuyorum hepsi hepsi harika tavsiye ediyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarının kitaplarına henüz bakmamıştım. Dediğiniz gibi eminim güçlü ve etkili bir kalemle yazmıştır diğer eserlerini de. Benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. :)

      Sil
  11. Nasıl da etkisinden çıkamamıştım...çok başarılı bir kitap... paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. En kısa zamanda okumalıyı ;) Takipteyim tatlım bana da bekliyorum.. Bu arada çok şirin bir blogun varmış :)

    YanıtlaSil
  13. Çocukluğumun kitabı. Çok severek okumuştum zamanında. Yeri bende ayrı :)

    YanıtlaSil
  14. Ya bu kitabı o kadar çok gördüm ve duydum ki! Ama ne yazık ki hala okuyamadım. Bir de bir şeyi çok duyunca o duyduğum süre içinde okuyamıyorum. Zaman geçip unutulması lazım biraz. :)

    YanıtlaSil
  15. Ağlatıyor sonu diyorlar o yüzden filmine de kitabına da yaklaşamıyorum ama teşekkürler :) Hikayesi harika ^_^

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER