2 Haziran 2018 Cumartesi

MİNİMALİZM | BELGESEL





''Hayatımızın çoğu öylesine otomatik bir şekilde ve alışkanlıklar yaşanıyor ki zamanımız kovalamaca ile geçiyor. Hiçbir şey bizi tatmin etmiyor. Ve bu koşuşturmaya öylesine kapılmışız ki kendimiz acınası hale gelmişiz.''

İşte bu cümlelerle başlıyor belgesel. Günümüz insanlarını ,ki buna bazen kendimi de dahil ediyorum, çok çabuk tüketen ve çok eşya seven, aldıkça daha da alası gelenlerin minimalist yaşayanların gözünden nasıl göründüğümüze dair bir belgesel. 

Minimalizm, sadeliği ve nesnelliği ön plana çıkaran bir akım olarak biliniyor. Bu belgeselde de hayatlarındaki kalabalıklardan, fazla eşyalardan, modanın kurbanı olmaktan kendini alıkoyan insanların fikirlerine, yaşam tarzlarına yer veriliyor.

Sosyal medyanın ve reklamların bizlerin yaşamlarını ne tür etkilediği kaçınılmaz bir gerçek. Özellikle sosyal medya, hayatımızın mükemmel olması gerektiğin, söyleyen bir illüzyon. Reklam ve pazarlama, statü sistemindeki yerimizi belirler oldu.
Dışarıda birçok insana baktığımızda sosyal medyada moda olan bir şeyi caddelerde birçok insanda görür olduk. Hepsi birbirine benzer oldu. Özgünlük adına hiçbir şey yok.

Aynı şekilde reklamlar da hayatlarımızın vazgeçilmez parçalarından biri oldular. Milletçe eşyaları çok severiz. Mobilyalara, kıyafetlere yüklü miktarda paralar harcar sonra da kıyamadıklarımız olur  veya kullanmayı unuttuklarımız...

Hayatımıza uygun alanlar katmak yerine, hayatımızı alanlara göre yaşar olduk.

Sanırım biz, bizi mutlu edecek şeyin ne olduğundan emin değiliz. Birçok insan maddi servetin en büyük hedef olduğunu düşünür. Fazla maddeciyiz. Materyalistiz.

Minimalist yaşam, çok ve gereksiz harcamanın önüne geçen, az eşya ile de mutlu olunabileceğini bizlere sunan bir yaşam tarzı. Daha çok kazanmanın kontrolü her zaman biz de değildir ancak daha az harcamanın kontrolü bizdedir diyor belgeselde.

İnsanları sevin, eşyaları kullanın. 
İzlenmesi ve hayatımızda uygulamamız gereken bir belgesel.


4 yorum:

  1. Minimalizme ilgim var. Belgeseli çok merak ettim mutlaka izleyeceğim. 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüketenin arttığı bu zamanda herkesin bir şey kapması gerektiğini düşündüğüm bir belgeseldi. Dilerim sen de beğenirsin Ebrar. :)

      Sil
  2. çok süpermiş konusuuuu ne kadar haklıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok uygulayabilmek istiyorum şu minimalist yaşamı kendi hayatıma. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER