22 Haziran 2018 Cuma

ÖRÜMCEK KADIN







Çocuk deyince ilk aklıma gelen şeylerden biri de hayal kurmak olur elbette.
Hayaller çok değerlidir. Yeri bambaşkadır onlarda. Bir sınır yoktur. Üstelik ücreti de yoktur. En güzel yanı da budur ya hani... Sıkıldığın zaman vazgeçersin o hayalden ve bir başkasına geçersin. Nasılsa hayal kurmak bir çocuk için eğlenceli olmakla birlikte sevimlidir de..

Bazen hayallerini hayallerine sığdıramadığın bile olur çocukken. Aynı zamanda hiçbir çocuğun hayali bir diğeriyle de kıyaslanamayacak kadar kıymetlidir onlar için.

İşte o hayal kuran çocuklardan biri de benim öğrencilerimden biri. En büyük hayali örümcek kadın olmakmış. Bunu duyduğumda sesli güldüğümü söyleyebilirim. Nedenini sorduğumda ise insanları kurtarmak olduğunu söyledi. İzlemiş olduğu bir filmden etkilenmiş olsa da, hayalinin amacının insanları kurtarmak olması beni sevindiren kısmı oldu.

Hayallerini anlatan bir çocuğu sakın susturmaya çalışma. Gerçekleşmesi mümkün olmasa da bir anlığına seni kendi hayal dünyasına çekip tebessüm ettiren bu minik kalplerin yaşadığımız dünya için ne kadar önemli ve değerli olduğunu hisset.

3 yorum:

  1. Her hayal zamani geldiginde gerceklesir, derim her zaman. Ve asla hayal etmekten vazgecmeyelim, degil mi Tugce'cigim?
    Ve o guzel minik yureklerin, guzel hayalleri hic bozulmasin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett hayaller birer umuttur aynı zamanda da. :)
      Teşekkür ediyorum güzel yorumun için. ^-^

      Sil

 

BİRPEMBESEVER