7 Temmuz 2018 Cumartesi

BEHRAMKALE | ASSOS ANTİK KENT






Assos Antik Kent, Çanakkele'nin Ayvacık ilçesinde yer almakta. Turistik bir yer olan Assos'da görülecek yerlerden biri de Behramkale. Buranın yapımı M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanıyor. Bu kadar eski bir yapıyı görmek başta beni biraz heyecanlandırmakla beraber meraklandırdı da. Tarih kokan bu yere köyün içerisinden geçerek ulaştık. Behramkale kentin en tepesinde yer alıyor. Bu tepeye arnavut kaldırımları üzerinde hafif bir yokuşta yürüyerek ulaşıyoruz.


Bu yokuşun her iki tarafında köyden halkın satmış olduğu çeşit çeşit hediyelik eşyalar vardı. Fiyatları normalin biraz üstünde olsa da hepsi ilgi çekici güzellikteydi.


Farklı desenlerde maskeler, denizden çıkarılmış ve süs olarak kullanılan gerçek balıklar, yine denizden çıkarılan farklı şekillerdeki deniz kabukları satılıyordu.  



Dikkat çekmek istediğim tek nokta şu: Çanakkale esnafı hiç mi hiç indirim yapmıyor. Yani pazarlık etmeyin. Pahalı satılan hediyelik eşyalar olmasına rağmen ufacık bir indirim dahi yapmadılar gittiğim hiçbir yerde.😂

Tepeye vardığımızda giriş turnikelerinden eğer müze kartın varsa ücretsiz bir şekilde girmen mümkün. Yoksa da giriş ücreti 10 Tl.




Giriş kısmında bizi Aristo'nun küçük bir heykeli karşıladı. Filozof Aristo bu saklı ve güzel kent Assos'ta evlenmek istemiş. Tepeye vardıkça gördüğümüz manzara çok güzeldi. Bir tarafta Midilli Adaları ve Ege Denizi, köyde yer alan taş evlerin görünümü eşsiz bir güzellikteydi.



Behramkale'nin bu hali günümüze ulaşan kısmı oluyor. Yapıldığı zamanlardaki halini andıran bir maketi de koyulmuştu.


Ayrıca mekan içerisinde Athena Tapınağından arda kalan kalıntıları da görmek mümkün oldu.






Buram buram tarih kokan bir geziyi burada seninle de paylaşmak istedim. Daha çok gezmek dileğiyle,hoşçakal ! :)






4 yorum:

  1. görmedim aklımda olsuuuun :) ne güzel geziyooon seeen, seviyon zaten gezmesiniiii :)

    YanıtlaSil
  2. Çanakkale'ye iki ay önce gitmiştim günü birlik. Çanakkale savaşıyla ilgili olan yerleri, şehitliği falan gezebilmiştik. Çok köklü tarih barındırıyor gerçekten. Çok haklısın esnaflar hiç indirim yapmıyor ve turistik yerler çok pahalıydı. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esnaflar baya inatçıydı. :') Hiç buradaki gibi değiller hehehe. ^-^

      Sil

 

BİRPEMBESEVER