24 Kasım 2019 Pazar

Abdülmecit Efendi Köşkü | İçimdeki Çocuk Sergisi





Nakkaştepe'de yer alan tarihi köşk olan Abdülmecit Efendi Köşkün'de kısa süreliğine açılan ''İçimdeki Çocuk'' sergisine epeydir gitmek istiyordum. Bir fırsatını bulunca ilk işim bu sergiye gitmek oldu çünkü sergi 29 Aralık tarihine kadar uzatılmıştı. Kapısında uzun kuyrukların olduğunu duyduğum bu sergiye soğuk havalarda gitmemek adına erkenden gidip görmek daha iyi olacaktı.

Öncelikle belirtmeliyim ki köşkün bahçesi kadar içerisi de çok güzel. Eserlerin yanı sıra görkemli ve ihtişamlı avizeler, kapılar ve duvarlar oldukça dikkat çekiciydi.

Sergide dünyadan ve ülkemizden 17. yüzyıldan günümüze kadar varlığını sürdürmüş olan 60'a yakın sanatçının eserlerini köşkün her köşesinde görüyoruz. Köşkün içerisinde eserleri incelerken yavaş yavaş tadına vararak gezmenizi tavsiye ederim.




Sergi, pazartesi günü hariç diğer günlerde açık. Ben gittiğimde uzun bir kuyruk yoktu fakat çıkışta gördüğüm kuyruk neredeyse giriş kapısına kadar uzanıyordu. Bu yüzden öğleden önce gitmenizi tavsiye ederim. Ayrıca sergi çok fazla rağbet gördüğünden dolayı süresi de uzatılmış. Hala gitmemiş olanlar için büyük bir şans. Bu arada sergi ücretsiz.




Eserlere bakarken güvenlik görevlilerinin diğer insanlara olan uyarılarını işitmek durumunda  kaldığımızda oldu. Böyle olunca da insanlar ve güvenlik görevlileri arasında gerginlikler de yaşandı. Böyle sergilerde ya da müzelerde gezmenin adabını da bilmeyen insanlar var ne yazık ki.





Eserler arasında dikkatimi en çok çeken kanguru ve bu küçük kız oldu.



Ve gözlerimin merakla aradığı Küçük Prens'in orjinal resmi. Yakından bakmak kitabını okumak kadar güzeldi. 

İçinizdeki çocuğa yolculuk yapmanızı sağlayan nadide bir sergi. Eğer fırsatını bulursanız ve İstanbul'daysanız muhakkak uğrayın bu muhteşem köşke.






12 yorum:

  1. Kaleminize sağlık 😊 gitmek istediğim muzeler, sergilere gidemesem de şu sıra, bu yazıları okumayı seviyorum gitmiş gibi oluyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. 29 Aralık son gün diye biliyorum. Dilerim en yakın zamanda gidebilirsiniz siz de. :)

      Sil
  2. Bir arkadaşımın fotoğrafları arasında gördüm bu sergiyi. İnşallah gidebilirim ya da sergi İzmir' e gelir :) Ne iyi yapmışsınız gitmekle ve yayınlamakla. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gelsin İzmir'e de gezip görmüş olursunuz böylelikle. :)

      Sil
  3. kanguru küçük kız çok dikkatimi çekti
    neden böyle olmuş merak ettim

    YanıtlaSil
  4. Çok güzelmiş gerçekten, umarım gitme fırsatım olur benim de, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gidersin en yakın zamanda. Gerçekten harika bir sergiydi. :)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Evet, blogunda paylaşmıştın sen de, çok güzel bir mekan. :)

      Sil
  6. duymadıydıım ya ne güzelmiş yaa gidilebilir hıhım :) kanguru ve kız ay ne anlatıyor ki acabaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen seversin burayı Deep, güzel sanat eserleri var köşkün içinde. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER