28 Kasım 2019 Perşembe

KINGDOM OF HEAVEN




Cennetin Krallığı, 2005 ABD-İngiltere-Almanya.

Orta Çağ'da Kudüs'te sürmekte olan Haçlı Seferlerinde savaşan ve şövalye olan Goldfrey geçmişte hiç tanımadığı oğlu Balian ile karşılaşır. Bu karşılaşma sonunda oğlu Balian'ın kendisi gibi bir şövalye olmasını ve Haçlı ordusuna katılıp Kudüs'teki barış ortamı için savaşmasını ister.

Balian o günlerde karısının ve çocuğunun kaybının acısı içerisindedir. Yaşadığı küçük köyde demircilik ile uğraşır. Yıllardır tanımadığı babasıyla karşılaşmış olması onun için de şaşırtıcı bir durumdur. Babasının bu teklifini kabul edip Kudüs yoluna düşer. Bu yolculuk esnasında Balian, bir olay yaşar ve bu olay sonucunda daha Kudüs'e varmadan adı ve namı duyulmaya başlar.

Babasının Balian'a teslim etmiş olduğu kılıcı ve yemini Balian için büyük bir önem taşır. Önceliği babası gibi Kudüs'te barışı, güveni, dostluğu sağlamak olacaktır. Ancak Balian'ın onu seven insanlar kadar düşman da edinmiştir.

Tarihi, savaş sahnelerinin yer aldığı uzun bir film. Ayrıca filmde o dönemde yaşayan ve Kudüs'ü fethinden dolayı ''Kudüs'ün Fatih'i'' olarak da bilinen Selahattin Eyyubi'ye de yer veriliyor.

8 yorum:

  1. hıms ilginçli not aldım. valla önce kore sandım hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır Kore dışında paylaşmıyorum ondandır. :)

      Sil
  2. Film tam eşime göre bir film. Tarihi, savaş sahnelerini falan sever. :)

    YanıtlaSil
  3. Filmi kuzenimle izlemiştik, o da biraz uzun bulmuştu ama oyuncular çok iyi olduğu için ben sıkılmamıştım, konu da benim için ilginçti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film süresi biraz uzun geldi bana da. Ama akıcı bir filmdi. :)

      Sil
  4. Eva Green hayranlığım bu filmdeki Sibylla karakteriyle başladı. Film de şahaneydi.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER