15 Aralık 2020 Salı

Yozlaşan Bir Toplum

 




Bazı insanlar vardır. Hep bir isyan, şikayet, kavga, gürültü içerisinde olmaya meyillidirler. Bunlar yetmezmiş gibi bir de etraflarına tüm bu olumsuz düşünceleri ve duyguları empoze etmeye çalışırlar. Ben mutsuzum sen de mutsuz ol ya da benim günüm kötü geçiyor seninki de kötü geçsin.

Dışarıya, topluma karışınca da karşılaşırız böyleleriyle. Aslında bize tamamen yabancı olan böyle bir kimse ufak bir sataşma ile tüm dikkatleri üzerine çekip zirvenin en üstüne çıkmak ister. Ama bilmez ki zirvenin üstü, altı olmuştur onun için.

Etrafımızda mantar gibi türeyen bu tarz insanlara asla prim vermeyelim. Onların seviyesine inmeyelim hatta böyle bir duruma maruz kalırsak hemen oradan uzaklaşalım. Çünkü münakaşaya girdikçe karşı taraf kendini daha önemli bir konumda olduğunu hissedecek. Bazen en güzel cevap hiç cevap vermemek olabiliyor. 

Toplum olarak bilinmezliğe doğru gidiyoruz. Kötülüklerin daha çabuk ve kolaylıkla türediği günleri yaşıyoruz. Tahammülsüzlük peşinden hoşgörü noksanlığını getiriyor. Saygı yoksunluğunun sevgisizliği getirdiği gibi.

Aslında her birimiz belli şeyler üzerinde değişme muhtacız belki de. Mühim olansa bunun erken teşhisini yapıp gereken önlemleri alabilecek adımı cesaretle atabilmek. Öyleyse bugün kendin için bu adımı atmaya başlamaya ne dersin?


25 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, bence herkes çevresinde bu tür insanlara sahiptir maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roza,
      Beğenmenize sevindim. Maalesef ki bu insanlardan kaçamıyoruz, çevremizde türeyebiliyorlar. En iyisi kulaklarımızı kapatmak.

      Sil
  2. Merhaba hocam. Bloğunuz. Çok güzel bende sizi bloğuma beklerim. Umarım bloğumu seversiniz.

    https://yusufakmann.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BİR TAVSİYEM VAR:) ,
      Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Uygun zamanda uğrayacağım inşallah.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Yasemin Çetinkaya,
      Ruh emiciler de bu tip insanlar için uygun olur ,haklısınız.

      Sil
  4. Cok dogru. Bazi insanlar hep sikayet ediyor benim de dikkatimi cekiyor. Olumsuzluk beni hemen asagi ceker. Kotu seyler olsa bile umut dolu olmaya calisirim hep. Yoksa toparlamam zor oluyor. Dediginiz gibi boyle anlarda degisime mecburuz. Hayat cabuk geciyor o yuzden boyle harcanmayacak kadar da degerli. Tesekkurler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonheur,
      Olumsuzluklar beni de aşağıya çeker. Fakat olumlu şeyler düşünmeye çalışırım bu gibi durumlarda hep. Eskiden böyle değildim. Zamanla insan olgunlaşıyor bence. :) Rica ederim, keyifli günler!

      Sil
  5. Kara delik gibi,insanın enerjisini emiyor bu tipler...

    YanıtlaSil
  6. Ve bu insanların sayısı o kadar fazla ki. Ömür törpüsüdür bunlar. Ben mutsuzum ama başkaları da mutsuz, sorun yok o zaman diye düşünürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bigudili Anne Blogger,
      Kesinlikle çok haklısın. Kendi mutsuzluğunun acısını da başka insanlardan çıkartırlar.

      Sil
  7. En bi sevmediklerim..sürekli şikayet sürekli olumsuz düşünce ve tavır.... valla nereye kaçsam şaşırıyorum onları görünce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KAHVE ZAMANI,
      Ve bu olumsuzluklarını da sesli sesli etraftaki diğer insanlara da duyurma çabaları, tartışılmaz bir yetenek olsa gerek.

      Sil
  8. şimdilerde başka sebeplerden ötürü pek yakın olmadığım iki arkadaşım var sürekli negatif ve agresifler nasılsın diye sorduğumda ölüyorlarmış gibi davranıyorlar fakat tek sorunları gezip tozamamak aslında. film izle kitap oku diye önerdiğimde aptalca önerilermiş gibi boşveriyorlar ve benim pozitif karakterde olmamı uzaylıymışım gibi karşılıyorlar. tırnakları kırılsa mutsuzlar, sabah erken uyansalar mutsuzlar, anneleri bir saat erken uyandırsa bütün gün surat asıp asi davranıyorlar. bir keresinde patladım böyle davranmayın yarın bir gün uyandıran biri olmazsa bu günleri düşünürsünüz hayat kısa diye. ama aynılar hala valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizgemi,
      Hayat gezip tozmaktan da ibaret değil oysa ki. Önerilerin benim çok hoşuma gitti. Kitap okumak film izlemek, farklı farklı hobiler yapmak. Bunlar hoş şeyler bence. Arkadaşların baya negatif düşünlerle dolu sanırım.
      Hayat çok kısa senin de söylediğin gibi. Ve bu tarz insanları değiştirmekle uğraşmak da belli bir zaman sonra insanı da yorabiliyor.
      Kendine çok dikkat et, kucak dolusu sevgiler!

      Sil
  9. Hayatından memnun değilse; değiştirmeli insan. Şikayet bir işe yaramıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonbahar Kedisi,
      Şikayetler ettikçe çoğalıyor . :) Değişime açık olmayı bilmek gerekiyor bazen.

      Sil
  10. İlkay,
    Ölü taklidi işe yarayabilir bu gibi insanların karşısında. :)

    YanıtlaSil
  11. O kadar doğru ki toplumca ''tahammülsüzlüğümüzün'' giderek azalması. Dünyada pek çok toplumda da gidişat öyledir herhalde. Ve hoşgörüsüz, saygısız davranışlarla karşılaşmak kendisi öyle davranan bir insanı bile rahatsız eder sanıyorum. Umarım dediğiniz gibi böyle davranışlarda bulunmayız, bulunanlara da takılmayız :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş Senede Devrialem,
      Tahammülsüz insanlar çevrelerine de tüm negatifliklerini saçıyorlar ne yazık ki. Dilerim daha bilinçli davranan bir nesil yetişir ve bu durumu düzeltmek için çaba sarf ederler.
      Yorumun için teşekkür ediyorum,sevgiler!

      Sil

 

BİRPEMBESEVER